Passa de sarna a Pollença

4734

Fa dies que, a Punt Informatiu, ens arriben comentaris sobre una passa de casos de sarna al municipi. Ho hem demanat a la coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, que ens ha confirmat que “hi ha molts de casos no només aquí, sinó arreu de Mallorca”. En qualsevol cas, “ara mateix, no hi ha cap metge del PAC que no atengui pacients afectats per sarna” ha assegurat Valero.

La Doctora Valero ha apuntat que “des de la pandèmia del coronavirus, s’han detectat casos d’aquest paràsit que, si bé és molt contagiós, hi ha d’haver convivència per a contagiar-se. No basta asseure’s en una cadira”. En aquest sentit, ha especificat que els contactes es produeixen quan hi ha “un contacte directe o bé a través de roba no tractada”.

El tractament “existeix i és relativament senzill d’aplicar, el més difícil és aplicar les mesures de neteja de la roba que ha de manera exhaustiva (no només la roba, sinó també llençols, fundes de sofà… i s’ha de fer a més de 60 graus, perquè morin els ous”.

En qualsevol cas, extremar les mesures d’higiene habituals és sempre recomanable per a tothom.

PUBLICITAT

Si voleu més informació sobre què s’ha de fer si teniu sospites que patiu els efectes d’aquest minúscul paràsit, consultau aquest article de la Conselleria de Salut del Govern de les illes Balears.

PUBLICITAT