ORXATA  DE  XUFLA  CASOLANA

161

Eva Remolina – AMIC

L’orxata és un batut d’origen vegetal elaborat amb xufles, sucre i aigua. És una de les begudes fresquetes que més ve de gust a l’estiu i a més és molt fàcil de preparar.

Els ingredients, per a un litre d’orxata són:

– 250 g de xufles (preferiblement que siguin valencianes).

PUBLICITAT

– 1 litre d’aigua.

– 100 g de sucre de llustre o sucre blanc.

Preparació:

El primer que caldrà fer és deixar les xufles en remull des de la nit anterior.

El mateix dia de la preparació, les rentarem i escorrerem.

En una batedora, picadora o robot de cuina les triturarem al costat de mig litre d’aigua fins que quedin com una pasta densa (de la textura aproximada del pa ratllat).

Colarem l’aigua, i les triturarem de nou amb la resta de l’aigua.

Al líquid resultant, li afegirem el sucre, remourem bé i ho ficarem a la nevera perquè es refredi.

Servirem acompanyada d’uns deliciosos fartons.

PUBLICITAT