ORADA  AL  FORN

169

Eva Remolina – AMIC

Poques receptes són tan fàcils de preparar i tan saboroses com una bona orada al forn.

Els ingredients per a dues persones són:

– 2 orades.

PUBLICITAT

– 2 llimones.

– 2 cebes.

– 2 patates mitjanes.

– Sal.

– Oli.

– Branques de romaní o romaní en espècie.

– Pebre.

Preparació:

– Escalfar el forn a 200 graus.

– Pela i talla les patates en rodanxes.

– Salpebra.

– En una safata per a forn, col·loca les patates fent una base i tira un bon rajolí d’oli per damunt.

– Introdueix les patates al forn durant uns 15 minuts.

Mentrestant, aprofita per a tallar les cebes en tires.

– Neteja també les orades i fes uns talls transversals amb l’ajuda d’un ganivet.

– Sala les orades per ambdues parts i per l’interior.

– Introdueix rodanxes de llimona a l’interior i també en els talls prèviament fets.

– La resta de la llimona, esprem-la per damunt del peix.

– Afegeix també el romaní.

Quan les patates estiguin una mica fetes, treu la safata i afegeix la ceba.

Finalment, col·loca les orades damunt i afegeix de nou oli.

Introdueix tot en el forn per uns 15 minuts més.

Controla la cocció per si fos necessari afegir més oli o bé deixar-ho uns minuts més.

Opcionalment, pots posar-li vi blanc.

Quan estiguin les orades daurades, pots treure-les i servir.

PUBLICITAT