POLLENÇA CARES COMPRA 60 ORDINADORS PER ALS CENTRES ESCOLARS DEL PORT DE POLLENÇA

291

L’Associació Pollença Cares farà donació de 60 ordinadors portàtils nous (model Cromebook) que ha adquirit per ajudar en l’educació dels joves del Port de Pollença.

Martina Singer ha explicat que l’Associació Pollença Cares a més de les diverses activitats d’ajuda que desenvolupa de manera habitual enfocada a les persones del municipi que tenen més vulnerabilitat, en bona part derivades de la pandèmia de la Covid 19, com és el repartiment d’aliments que fa habitualment, tenien ganes de poder ajudar als joves del Port de Pollença que tenen més dificultats en l’estudi provocats per motius econòmics. Així idò es posaren en contacte amb el Delegat d’Educació de l’Ajuntament de Pollença, Josep Marquet, amb el que acordaren que fos amb els directors de l’institut Clara Hammerl i de les escoles Miquel Capllonch i Bócchoris del Port de Pollença amb qui tractessin perdemanar-los com ho podien fer per ajudar als nins i joves que les seves famílies tenen escasses possibilitats econòmiques per ajudar a l’educació dels seus fills. A partir d’aquestes converses acordaren que una de les formes de col·laborar consistiria en l’adquisició d’ordinadors portàtils que poguessin usar els escolars.

Els estudiants de 5è i 6è de Primària i els d’ESO usen de forma habitual els ordinadors Cromebook en la seva formació. Aquests aparell són adquirits per les famílies de cada alumne i poder ser usats en dos cursos de Primària i durant l’ESO, i són propietat particular. El problema sorgeix quan hi ha famílies que no poden fer front a aquesta adquisició i llavors els centres educatius fan ús d’alguns aparells que el cedeix la Conselleria d’Educació, però que són insuficients.

Ara la determinació de Pollença Cares ha estat la d’adquirir els dispositius informàtics al proveïdor habitual d’aquest tipus de productes que tenien els centres escolars del Moll, per així tenir més facilitats d’assistència quan sortissin problemes tècnics; i cedir-los als centres escolars que els repartiran entre els alumnes que no el puguin adquirir i que un pic usat serà retornat al centre per a que en el futur el pugui utilitzar un altre.

PUBLICITAT

La inversió que farà front l’Associació és de 17.000 euros que aporten els socis o que han aconseguit amb les activitats que fan regularment de captació de recursos. Per això també conviden a aportar fons a totes les persones que ho desitgin mitjançant un ingrés al compte bancari que tenen a Colonya Caixa Pollença amb el número 2077036925.

A principis de setembre, en tornar obrir els centres escolars, i abans que s’iniciï el nou curs, seran entregats els nous ordinadors als centres que els administraran entre els alumnes més vulnerables.

Els doblers i la conscienciació

Martina Singer explica que els doblers són molt importants per fer front a les necessitats que tenen moltes persones de Pollença, pels motius que sigui. Però també, explica, ho és la conscienciació de la majoria de la societat enfront d’aquests problemes, i de la necessitat d’implicar-se en ajudar a resoldre’ls.

Explica que divendres dia 27 d’agost hi haurà un acte d’ajut per recaptar fons en el tema de la compra dels ordinadors que consistirà en que Judy Boden, de 72 anys i durant anys resident al Moll, nedarà 1 milla nàutica des de la Punta de l’Avançada fins a la platja vora l’hotel Illa d’Or. Aquesta nedada s’iniciarà a les 7 del matí i és per mostrar amb el seu esforç la implicació en el projecte educatiu de Pollença Cares.

PUBLICITAT