Nuredduna, un espectacle multidisciplinar a l’Església del Roser

194

Demà, divendres 7 d’octubre, a les 19 hores, a l’església del Roser de Pollença, es podrà veure Nuredduna una versió multidisciplinar de La deixa del geni grec de Miquel Costa i Llobera.

La protagonista del poema èpic de Costa, Nuredduna, dona nom a aquest espectacle que, a més de la música que el pianista Magí Garcías va recollir en un disc amb el mateix nom, inclou narracions, teatre, dansa… a càrrec de destacats artistes com Laura Picó, Juanjo Montserrat, Magí Garcías, Joan Fullana, Pedro Moyà, Rafa Munarm Faust Morell i Nacho Valestrini.

Escrit al 1900, el poema èpic La deixa del geni grec de Miquel Costa i Llobera va ser premiada als Jocs Flors de Barcelona de 1902. El 1947 va ser convertida en òpera ja amb el títol de Nuredduna, amb llibret de Miquel Forteza (1888-1969) i música d’Antoni Massana (1890-1966). Posteriorment, La deixa del geni grec ha estat musicat en altres ocasions.

L’argument de Nureddunna transcorre en l’època protohistòrica, dins l’alzinar de ses Païses (Artà) i conta els amors entre la neta del gran sacerdot, Nuredduna, i el geni grec Melesigeni que l’enamora.

PUBLICITAT

Podeu fer un tastet d’aquesta Nuredduna que demà recala a l’Església del Roser.

Per acabar, cal recordar que l’entrada és lliure.

PUBLICITAT