NOVEMBER RAIN, A POLLENÇA

388
Aigua de pluja. Foto: Xesca Serra.

Dels 23 dies de novembre, a Pollença, en duim 22 de pluja, una pluja fina i persistent que no sempre deixa registre, però que impedeix que surti el sol mediterrani. No és estrany que se’ns hagi fet present un dels temes més coneguts de la banda de hard rock Guns N’Roses “November Rain” qui, entre altres, apunten que:

"...res no dura per a sempre,
ni tan sols la freda pluja de novembre."

Aquest mes de novembre, a l’estació meteorològica del Calvari de Pollença, s’han registrat 22 dies de pluja durant els quals s’han recollit 213’4 litres de pluja per metre quadrat. Per tant, novembre ja és el mes més plujós d’aquest sec 2021. De fet, amb el que duim d’any, s’han recollit 632’4 litres per metre quadrat.

A l’estació meteorològica de Can Pontico, a la vall d’en Marc pollencina, també duen 22 dies de pluja durant el mes de novembre i han registrat 347 litres per metre quadrat de precipitació. De fet, novembre és també el mes més plujos de 2021 a Can Pontico, on des de principis d’any han recollit 962’6 litres per metre quadrat.

Per contra, a l’estació meteorològica del Cap de Formentor, han registrat nou dies de pluja durant el mes de novembre, un mes que ha deixat un valor de 91 litres per metre quadrat de precipitació, Amb el que va d’any, al Cap de Formentor, han recollit 426’4 litres per metre quadrat. És més el mes més plujós va ser setembre, quan es recolliren 1232 litres per metre quadrat.

PUBLICITAT

Sigui com sigui, els pronòstics meteorològics donen poc marge a la millora meteorològica, si més no a curt termini. Així que hauren de continuar caminant sota la pluja lleugera d’aquest novembre.

“November Rain”

“November Rain” és un dels temes més coneguts dels llegendaris Guns N’Roses, una peça simfònica del gènere power ballad rock.

Escrita pel líder i vocalista de la formació, Axl Rose, “November Rain” conta el final d’una història d’amor intensa i dolorosa possiblement biogràfica.

I si la cançó inclosa a l’àlbum Use Yuor illusion I al 1991 i editada en single el 1992 va recollir set discos de platí i diferents nominacions al Grammy, entre altres èxits, el vídeo dirigit per Andy Moraban va afegir més èpica al relat en introduir el tema de la mort, per suïcidi o assasinat (i aquí queda el dubte).

Interpretat per Axl i qui era la seva al·lota a principis dels anys noranta, Stephanie Seymour, “November Rain” està basada en el conte “Whitout You” de Del James, una història inspirada amb el mateix Axl i una ex-esposa, Erin Evelin, que relata la miserable vida d’una estrella del blues incapaç de trobar l’amor o la felicitat.

Amb “Don’t Cry” i “Estranged”, “November Rain” forma una trilogia, entesa com un dels millors treballs de Axl Rose.

I mentre plou aquest novembre plujós vos deixam amb el vídeo dels Guns N’Roses, un vídeo que ha superat els mil cinc-cents milions de visites a YouTube, essent un dels més vistos de la història de la plataforma.

PUBLICITAT