NORANTA-UNÈ DIA: POLLENÇA CELEBRA UN CORPUS DIGNE

636
L'any passat es va viure un Corpus simbòlic per mor de la pandèmia de la covid-19. Enguany, també. Foto d'arxiu: Catalina Comas.

Ahir, diumenge 14 de juny, noranta-unè dia d’estat d’alarma, Pollença va celebrar la festa del Corpus Christi, no ho va fer com és costum degut a la crisi de la covid-19 que ha impedit fer els preparatius, sobretot per al ball de les Àguiles i de Sant Joan Pelós, tan típic del Corpus pollencí.

Per altra banda, la Policia Local de Pollença va haver d’intervenir en nombroses incidències com ara queixes per renous, cans amollats, vigilància de platges, un ase a lloure, assistència a domicili i mercat que, després de molts mesos, recuperava les paradetes de roba, d’artesania i d’altres productes amb la qual cosa també es reubicaven en l’espai.

Aquests dies passats, a PUNT iNFORMATIU, s’ha informat sobre aquesta nova estructuració del mercat tant a Pollença com al Port. A Pollença, de fet, la manca d’espai per mantenir les distàncies de seguretat ha fet que els placers no puguin tornar ocupar les zones de mercat tradicional. En aquest sentit, ens interessa conèixer la teva opinió sobre, una vegada es pugui tornar a la normalitat, on creus que hi haurà d’haver el mercat d’alimentació.

El músic Toni Campomar de Corda Amarada ens ha fet arribar aquest vídeo del moment de l’oferta, a la Missa del Corpus que es va dir ahir, a la Parròquia.

Corpus amb mascareta

Durant el confinament més dur, quan s’havien d’elegir les Àguiles i Sant Joan Pelós de 2021, l’Obreria del Corpus va decidir que aquest 2020 no hi hauria sorteig. Davant les circumstàncies derivades de la pandèmia del coronavirus, era difícil dur a terme els preparatius per a la festa com tampoc no es podia garantir que el 14 de juny, les condicions permetrien la celebració d’una festa com la del Corpus. Per tant, els joves que havien de representar Àguiles i Sant Joan Pelós aquest 2020, ho faran el 2021.

PUBLICITAT

Ahir, durant la Missa del Corpus, els joves Antoni Llobeta, Margalida Maria i Joana Vives, sense més ornaments que la creu de Sant Joan Pelós i les cintes de colors de les Àguiles, varen recórrer el passadís central de la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels, mentre els músics de Corda Amarada sonaven la melodia d’aquesta dansa pollencina. Una vegada a l’altar major, els tres joves lliuraren els atributs abans esmentats al rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens.

La celebració religiosa va ser “molt continguda respecte a altres anys, però va sortir molt digne i la gent en va quedar contenta”, ha declarat el Rector Vicens.

Dins el temple, per seguir aquesta missa extraordinària amb motiu del Corpsu, “omplírem el just per no rebassar l’aforament” ha apuntat Mossèn Vicenç. I és que, tal i com marca la normativa d’aquest temps covid-19, el Corpus es va celebrar amb mascareta.

Acabada la Missa, tal i com s’havia anunciat amb anterioritat, hi va haver un concert del cicle Música i Patrimoni.

Els joves Antoni Llobeta, Margalida Maria i Joana Vives amb els músics de Corda Amarada. Foto: Toni Campomar.

Dos plenaris extraodinaris per aquest dimecres

Aquest dimecres, 17 de juny, a les 9 hores i a les 11 hores, hi haurà dues sessions plenàries amb caràcter extraodinari.

D’aquests dos plens, el segon, que començarà a les 11 hores, ha estat sol·licitat per part dels partits de l’oposició amb l’objectiu de fer control a l’equip de govern que aquesta legislatura ha reduït a la meitat les sessions ordinàries.

Als següents enllaços, podeu consultar els temes que es tractaran a les dues sessions plenàries d’aquest dimecres 17 de juny.

Balanç covid-19

Des del punt de vista sanitari, ara mateix, al municipi de Pollença, no hi ha cap cas actiu de coronavirus. Des que s’inicià la pandèmia, n’hi ha hagut 8, un dels quals va morir per mor de la malaltia. Els altres ja han estat donats d’alta.

Pel que fa a les illes Balears, durant les 24 hores prèvies a ahir diumenge 14 de juny, es produiren dues noves infeccions i dues noves altes, així com zero defuncions. Per tant, des que s’inicià la pandèmai, a les illes Balears, hi ha hagut 2.259 casos, 227 defuncions i 1823 curats. Ara mateix, hi ha 209 casos actius.

A nivell mundial, hi ha 7.914.866 casos detectats de covid-19 i 433.472 defuncions. El país més afectat per la pandèmia, són els Estats Units amb 2.094.069 persones infectades i 115.732 defuncions. A Brasil, amb 867.624 casos i 43.332 defuncions, i Rússia, amb 528.267 casos i 6.938 defuncions, són els altres dos països més afectats per la pandèmia. Mentre que l’Estat espanyol, amb 243.928 casos i 27.136 defuncions, és el sisè país del món més afectat pel coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT