NORANTA-DOSÈ DIA: PRIMERA LÍNIA EN OBRES AL MOLL I A SANT VICENÇ

346
Obres a la primera línia de Sant Vicenç.

Ahir, dilluns 15 de juny, noranta-dosè dia d’estat d’alarma, la primera línia de zones tant turístiques com el Moll o la Cala Sant Vicenç estan en obres, mentre que, al veí municipi d’Alcúdia, arribaren els primers turistes de la prova pilot que es duu a terme a les illes Balears.

Obres a Sant Vicenç

Ahir, dilluns 15 de juny, al carrer cala Molins, just a baix de l’escalonada que connecta amb el carrer Temporal, iniciaren “una obra que va quedar pendent de la passada legislatura”, ha explicat el delegat de Sant Vicenç, Miquel Llobeta.

El mateix Llobeta ha explicat que es tracta d’una obra per reconduir “les canonades d’aigües fecals i pluvials entre les quals hi havia una separació molt feble entre elles”, detalla Llobeta.

Sobre el moment escollit per iniciar les obres, quan la temporada turística si no està en ple funcionament és per mor de la pandèmia de la covid-19, Llobeta comenta que “les havíem de fer més prest, però hi havia molt de trànsit a les obres de l’Hotel Molins”.

PUBLICITAT

Sigui com sigui, el mateix delegat de Sant Vicenç, Miquel Llobeta, ha avançat que “és una feina que, com a molt, estarà acabada en dos dies”.

No només la Cala Sant Vicenç, però, està en obres, el passeig Voramar del Moll també està en obres des del passat 4 de juny. Allà, s’ha obert una síquia per instal·lar una canonada que ha de recollir les aigües brutes que aquests anys passats s’abocaven a la mar i, a més de males olors, contaminaven l’aigua de bany. A més a més, també s’arreglen els desperfectes del temporal Glòria, ocorregut el passat mes de gener.

L’Assocació de Veïns del Port de Pollença netejarà les platges

Des del 25 de maig, quan les illes Balears entraren a la Fase 2 de desconfinament, es pot fer ús de les platges. Tanmateix, però, no va ser fins ahir que l’ajuntament de Pollença va anunciar que l’Associació de Veïns del Port de Pollença faria la neteja de les platges turístiques del municipi, això és cala Barques i cala Molins a Sant Vicenç, i les platges d’Albercuix i Tamarells al Moll.

A més de la seguretat, els Ajuntaments s’han de fer càrrec de la neteja de les platges. Com que l’ajuntament de Pollença no disposen de la maquinària necessària per dur a terme aquest servei, va optar per treure a concurs l’adjudicació de la neteja.

Finalment, el servei de neteja s’ha adjudicat a l’Associació de Veïns del Port de Pollença qui, durant els darrers anys, ha explotat turísticament les platges de Sant Vicenç i del Moll. Aquest 2020, en una temporada marcada per la pandèmia de la covid-19, l’Associació de Veïns ha hagut de demanar per fer aquesta explotació directament a Costes. I és que, davant les dificultats que presenta una temporada atípica, l’ajuntament de Pollença va optar per no demanar la concessió, sinó que fossin els interessats (una seixantena) qui presentassin les propostes directament a Demarcació de Costes.

PCR i serologies al Centre de Salut

Als Centres de Salut de Pollença, a partir d’ara, ja poden recollir mostres tant per a proves PCR als contactes dels casos positius confirmats, però també proves de serologia.

Des de fa algunes setmanes, als Centres de Salut de Pollença recullen mostres per a proves PCR. La novetat és que ara “com era lògic i recomanable, hem de fer PCR als contactes de positius confirmats”, ha apuntat la coordinadora del Centre de Salut, la doctora Alejandra Valero.

Per altra banda, la Doctora Valero ha informat que “també tenim possibilitat de sol·licitar serologies, cosa que abans no podiem, sobretot en aquells casos que ens crein dubtes”. Les proves de serologia són aquelles en què es determina si el pacient presenta anticossos de SARS-CoV2, la qual cosa indica que, en algun moment, ha passat el coronavirus.

Balanç covid-19

Durant el passat 14 de juny, a les illes Balears, es varen detectar 3 nous contagis de coronavirus i 15 altes, amb la qual cosa, des que es va iniciar la pandèmia, s’han detectat 2.262 casos de covid-19, dels quals 227 han estat exitus i 1.838 persones han superat la malaltia. Ara mateix, el nombre de casos actius és de 197 persones.

A nivell mundial, s’han superat els vuit milions d’infeccions per coronavirus, concretament s’han detectat 8.044.683 casos de covid-19 i 437.131 defuncions. El país més afectat per la pandèmia són els Estats Units amb 2.114.026 casos i 116.127 defuncions, seguit de Brasil amb 888.271 casos i 43.959 defuncions, i de Rússia amb 544.725 casos i 43.959 defuncions. L’Estat espanyol, amb 244.109 casos i 27.136 defuncions, és el sisè país del món més afectat per la pandèmia del coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT