NOMÉS UN DUBTE

1027

Les eleccions municipals del passat 24 de maig de 2015 es varen “jugar” al Port de Pollença, no és cap secret. Per això mateix, avui faré una anàlisi electoral dels resultats Al Moll. I, com que les comparacions són sempre odioses, no compararé els resultats de Pollença amb els del Moll, sinó que tractaré aquell nucli de població com si fos un municipi amb entitat pròpia.

Al Port de Pollença, el cens és de 3.763 electors, amb la qual cosa li correspondrien 11 regidors. De total de molleros censats, n’hi va haver 2.359 que exerciren el dret a vot, amb la qual cosa la participació se situà en el 63’69 per cent. Així que, amb el simulador de la llei d’Hont a la mà, he tret comptes i l’ajuntament del Moll hagués quedat com a la taula 1.

Taula 1.
Taula 1.

D’entrada, allò que més sobta és l’empat tècnic entre les tres formacions més votades: Tots per Pollença, Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina (UMP), amb un significatiu avantatge de 100 vots per a la candidatura de Bartomeu Cifre Ochogavia.

Ara bé, considerant que Junts Avançam es defineix com a coalició progressista i que molts dels candidats de l’agrupació d’electors de Tots per Pollença duien el carnet del PP a la butxaca (i, per ventura, encara l’hi duen), tal vegada cal anar una mica més enllà dels regidors electes i sumar vots per mirar de desencallar la resposta d’UMP, que com a únic partit de centre que obté representació és a qui correspon treure endavant el carro. En aquesta suma, tendré en compte el conjunt de votants, perquè trob que no hi ha cinc per cents que hi valguin com amb la representació, sinó que aquí entenc allò d’una persona, un vot. Aleshores, el mapa és aquest de la taula 2.

PUBLICITAT
Taula 2.
Taula 2.

En definitiva, ja ens ho pensàvem, però qui té la paella pel mànec tant al decisiu Moll real com a l’hipotètic Port de Pollença independent, és el regidor in pectore per UMP, Andrés Nevado amb qui, sobretot, el seu equip hauria de confiar, però… això… ja no és cosa meva. Ara bé: què hauria estat d’UMP si Junts Avançam hagués fet com Tots per Pollença durant la campanya i, sobretot, el mateix dia de les eleccions?

Eva Cerdà

PUBLICITAT
PUBLICITAT