“NOMÉS PER A AMANTS DE LA MAR”, DAVID MONRÓS A LA DIONÍS BENNÀSSAR

195

A partir d’aquest dissabte 19 de juny, la Galeria Dionís Bennàssar de Pollença exposa la col·lecció “For Sea Lover Only” (Només per a amants de la mar”) de David Monrós.

La col·lecció “For Sea Lover Only” del multidisciplinar i anàrquic David Monrós presenta “afers i sentiments amb la mar Mediterrània com a rerefons”. Així, en aquesta espipellada de l’univers creatiu de Monrós s’hi presenta el Mediterrani amb “una visió més poètica o reflexiva”, però també “sarcàstica i crítica”. No debades, la mostra exposa “els seus orígens plàstics dins l’underground i la psicodèlia més urbanita, són un pòsit  constant dins la seva obra que reivindica un esperit rebel que encara batega. Frescor en el color i les tècniques, vital alhora que caòtic amb resultats estètics que no deixen indiferent a un espectador àvid de propostes totalment contemporànies”.

La inauguració es farà a migdia de l’endemà, diumenge 20 de juny i l’exposició es podrà visitar al carrer Antoni Maura, 11 de Pollença, fins al 15 de juliol. L’horari de visita és de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.30 hores i de 17h a 21 hores, mentre que els diumenges obrin de 10’30 a 14’30 hores.

David Monrós, artista mediterrani multidisciplinar

Nascut el 1960, David Monrós és un artista totalment autodidacta que, des de ben jove, ha treballat com a il·lustrador i publicista. A Barcelona, connecta amb el món bohemi i underground, publicant els seus primers treballs en el món del cartoon.

PUBLICITAT

A principis dels anys 80 descobreix la llum i el color de Manorca i se n’hi va a viure. Allà canvia la seva manera de canalitzar la creativitat. És així que esdevé un artista polifacètic i en constant experimentació.

Origen, mode de viure, temàtica i expressitivitat, David Monrós expressa des de la crítica o el sarcame, de manera amable i reflexiva, el reflex de les seves experiències passades com a rebel, però també la seva maduresa intel·lectual i artística actual.

El mar, el peix com a símbol, velles civilitzacions i altres imatges són referents constants de la seva obra. Grans contrastos entre color i velles pàtines d’òxid suggereixen l’excitació per la vida i la maduresa del passat. Personatges i els seus paisatges, símbols i icones completen l’univers de l’artista David Monrós, present en col·leccions tant privades com públiques de diferents racons dle món, essent reconegut per la crítica com una valor establert.

PUBLICITAT
PUBLICITAT