Només la meitat de les platges de Pollença obtenen la qualificació d’excel·lent

495
Font: Agència Europea del Medi Ambient

Molt és xerra de la qualitat de l’aigua de les platges de Pollença. Regularment diferents òrgans i institucions les analitzen i en fan públics els resultats, com la Conselleria de Salut i Consum, l’Ajuntament de Pollença o l’Associació per a la Defensa del Port de Pollença.

Però qui ens pot donar una perspectiva més àmplia de l’estat de les platges és l’AEMA (Agència Europea del Medi Ambient), que acaba de publicar un informe sobre la qualitat de les aigües de bany de tota Europa. A Espanya, l’AEMA ha analitzat la qualitat de l’aigua de 2.268 zones de bany, 1.987 de les quals són a la costa i 281 a l’interior. De les zones analitzades a tot el país, el 88,2% tenen una qualitat excel·lent, el 7,6% bona, l’1,7% suficient i l’1,6% pobre. La majoria de zones de bany que l’AEMA considera que tenen mala qualitat de l’aigua a Espanya són llacs i rius.

La pàgina web de l’AEMA compta amb un mapa interactiu que ens permet conèixer, una a una, l’evaluació de les aigues de bany de 21.673 platges de tota Europa. A més, ens mostra l’evolució d’aquesta evaluació desde l’any 2012.

Segons aquesta mapa interactiu, de les deu platges del municipi de Pollença analitzades, només cinc compleixen amb tots els requisits de l’AEMA (Formentor, base militar, Cala Sant Vicenç i una part de la platja dels Tamarells) i són avaluades com excel·lents. Una qualificació que, d’altre banda si que aconsegueixen totes les platges de la badia d’Alcúdia.

PUBLICITAT

Les platges de Llenaire, Tamarells i Albercuix obtenen una qualificació “bona”, mentre que la platja d’Albercuix a la zona situada davant el passeig Anglada Camarassa obté una qualificació de suficient.

PUBLICITAT