NINS AL PARC

715

Eva Cerdà

L’estiu, encara que no el meteorològic, arriba al final amb l’inici del curs escolar que retorna la rutina, i la racionalitat, a les nostres vides. Després de dos mesos de vacances, primer els mestres i després alumnes retornen a la feina, un treball no sempre valorat com cal per la societat, en general, i pels pares, en particular. Tot i amb això, els mestres exerceixen la difícil tasca de formar, amb l’ampla càrrega de significat del terme, els pollencins del futur.
Més enllà de l’escola, tanmateix, hi ha espai per al temps lliure, l’esbarjo i el joc, que es reparteix d’una manera més assenyada que al llarg de les inacabables hores de lleure estiuenc. En aquest sentit, el parc infantil és el lloc de reunió, on molts de nins i nines es troben i comparteixen uns instants ben profitosos.
Els nins al parc d’aquesta fotografia són Miquel Ripoll i Catalina Cerdà, enmig de les bessones de can Nas, Joana i Catalina Cànaves. El parc infantil és el del carrer Cecili Metel, probablement el primer parc infantil de Pollença, encara que aquesta categoria de “primer” no vagi acompanyada de millors condicions. De fet, els parcs infantils del municipi, en general, estan en un estat millorable. En aquest sentit i com sempre, no tot es perd per una banda. I, si bé cal apuntar una certa deixadesa per part de l’Ajuntament, no és menys cert que, per difícil d’imaginar que resulti, sovint els parcs són objecte d’actes vandàlics.
En definitiva, els parcs infantils són un exemple d’allò que passa a tot el municipi.

Fotografia cedida per Catalina Forteza.

PUBLICITAT
PUBLICITAT