Nines a la Plaça

482

A principis de març, Sebas Bauzá compartí a la pàgina de Facebook Fotos Antiguas de Mallorca aquesta meravellosa fotografia captada a la plaça de Pollença.

La imatge traspua tendresa, dues amigues corals es passegen per la Plaça, abraçades. L’instant s’atura quan el fotògraf pitja el botó que obre l’objectiu, just en aquell moment en què una de les dues mira una tercera nina asseguda damunt un sac de patates, l’altra mira enfora. Les nines són Antònia Ordinas i Maria Bisanyes, dues amigues que han anat creixent i enfortint l’amistat que iniciaren en aquells anys tan tendres.

Al darrere, es veuen homes que conversen, homes que caminen, que pugen o baixen pels escalons que separen la plaça Major de la plaça del Mercat, presidida pel Club Pollença. Un Club Pollença amb la façana neta d’andròmines i afegits, només amb el cartell. Quatre cadires ocupades i una Vespa, o una Lambreta, “aparcada” comparteixen espai amb la vida d”aquell poble que va ser a mitjan segle XX.

Les escales no es veuen, però l’efecte òptic d’un home gegantí les fan paleses.

PUBLICITAT

Damunt la Plaça, les paradetes del mercat, que per aleshores ja es feia en diumenge, són al terra. No es veu clarament si són cols, col-i-flors, lletugues o vés a saber què és, allò que és ben segur és que són productes de temporada i de quilòmetre zero, que en diríem ara.

En definitiva: una fotografia preciosa.

PUBLICITAT