MÚSICS POLLENCINS A LA WEB IB-MUSICAT

174

La direcció general de Política Lingüística ha posat en marxa Ib-musicat (ib-musicat.cat), un web en què es recullen els grups i intèrprets en català de les Illes Balears, entre els quals no hi manquen músics pollencins com Damià Oliver o Ballugall, entre altres.

De moment s’hi poden trobar els músics o grups musicals que han publicat un treball des del setembre de 2018 fins a l’actualitat. Un cercador permet localitzar els artistes pel nom, el gènere musical, l’illa o l’any d’edició del disc. Al perfil del grup o solista, hi apareixen els darrers discs publicats, dades de contacte i artistes relacionats.

La informació que conté el web és fruit de la iniciativa de la Direcció General de recopilar les novetats discogràfiques elaborades pel Grup Enderrock, tot i que està previst ampliar les referències disponibles. Així mateix, qualsevol usuari pot suggerir la inserció d’un nou grup o solista a través d’un formulari. A més, la pàgina té un apartat amb enllaços a altres recursos de música en català, com cercadors, publicacions especialitzades i llistes de Spotify.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, va explicar que Ib-musicat “és una plataforma que posa en valor la música en català feta a les Illes Balears”. Defior va destacar la importància d’aquesta expressió artística com a “element generador de comunitat i autoestima, per la força que té la música com a vehicle d’expressió emocional i com a element de vinculació”. Igualment, es tracta d’un context d’ús de la llengua catalana en un entorn de lleure, especialment important en el cas dels joves. 

PUBLICITAT

Amb Ib-musicat no tan sols es vol donar a conèixer els artistes de les Illes Balears que canten en català, sinó també afavorir-ne la contractació i difondre la riquesa de l’oferta quant a grups i estils musicals de què disposam”.

El darrer disc del pollencí Damià Oliver s’ha inclòs a la darrera actualització de la Base de dades elaborada pel grup Enderrock en col·laboració amb la direcció general de Política Lingüística.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT