MÚSICA I PATRONA. LA BANDA I LA SORPRESA DE L’1 D’AGOST

932
Imatge d'arxiu de la Banda al final de festes de 2019. Aquest 2022, quan es visqui aquest moment, ja hauran desvetlat la sorpresa que espera als pollencins l'horabaixa de l'1 d'agost.

“Preparam una sopresa per a l’1 d’agost, però ningú no ho sabrà fins a l’1 d’agost, quan la Banda participarà al passacarres o cercaviles”, així ho va anunciar el vicepresident de la Banda de Música de Pollença, Mateu Vila.

Més enllà d’aquesta sorpresa per a l’horabaixa de l’1 d’agost, la Banda de Música participarà en diferents moments d’aquesta setmana de la Patrona que s’encetarà demà, dimarts 26 de juliol, amb les Canonades que tornaran amb l’esplendor d’abans de la pandèmia. O sigui, amb gent, molta gent, previsiblement.

La Banda de Música oferirà un breu concert després del pregó “Ara que me’n record…” que pronunciarà Maria Morro. No hi faltarà “L’Alborada” ni el “Visca Pollença” i és més que probable que la sortida es faci al so de “En Guerrilla”.

Després d’aquest inici de les Festes de la Patrona de 2022, la Banda participarà a la Trobada de Gegants que començarà a les 18’30 hores, del diumenge 31 de juliol, a la via Pollentia i acabarà a la plaça de ca les Monnares. Organitzada per l’ESbart de sant Jordi, està previst que hi participin gegants arribats d’arreu de Mallorca.

PUBLICITAT

El 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona de Pollença, la Banda de Música despertarà els pollencins amb “L’Alborada” que, després de dos anys amb restriccions, recuperarà el format habitual. A les 5 hores de la matinada, quan el sol despunti a l’horitzó, les notes de Nicolàs de Castro sonaran a la plaça Major de Pollença i, acte seguit, començarà l’itinerari pels carrers de Pollença poble, del Moll i de Sant Vicenç.

Després de “L’Alborada”, la Banda de Música serà present a la recepció de les autoritats i a l’acte institucional que retorna a l’Església de Monti-Sion, el mateix Dia de la Patrona, a les 12.45 hores. Després del lliurament de les distincions que atorga l’Ajuntament a persones que han destacat al poble, la Banda interpretarà “L’Alborada” i el “Visca Pollença”.

Tampoc faltaran les notes de la Banda al retorn victoriós de Joan Mas, l’Ajuntament Vella i els Cristians des del Combat lliurat contra els Moros fins a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels. I, en acabar el Te Deum al mateix temple parroquial, serà la Banda de Música de Pollença qui posarà el fi de festes a la plaça Major, on interpretaran “L’Alborada” i el “Visca Pollença”.

PUBLICITAT