MUSCLOS A LA MARINERA

383

Eva Remolina – AMIC

Els musclos són uns mol·luscos complets, nutritius i, a més, tenen l’avantatge de ser bastant assequibles, motiu pel qual se’n diuen d’ells el marisc dels pobres.

Simplement cuits i amb llimona són boníssims, però són molt versàtils en la cuina, podent-se fer també en gavardina, en escabetx o com a complement en amanides o còctels de marisc.

Avui els presentem en salsa marinera, una recepta molt fàcil de fer i amb la que segur us llepareu els dits.

PUBLICITAT

Els ingredients per a unes 4 persones són:

– 1 kg de musclos grans.

– 3 grans d’all.

– 1 ceba grossa.

– julivert picat.

– 1 fulla de llorer.

– ½ tassonet de vi blanc.

– Unes 3 cullerades soperes de tomàquet fregit.

– 1 cullerada sopera de farina (encara que dependrà del gruix que vulguem per a la salsa).

– oli d’oliva.

– sal.

– 1 culleradeta de pebre roig.

Elaboració:

El primer que haurem de fer és netejar bé els musclos i posar-los a bullir en una olla amb una mica d’aigua i al costat del llorer perquè comencin a obrir-se.

– Paral·lelament, en una olla amb una miqueta d’oli, posem a daurar la ceba tallada a daus i l’all en làmines.

– Quan aquests estiguin dauradets, afegirem la farina i remourem bé.

– A continuació abocarem la resta d’ingredients: el vi, la salsa de tomàquet, el julivert i el pebre roig i ofegarem uns minuts.

– Un cop oberts els musclos, els reservem, colem el brou i l’afegim a l’olla, deixant que continuï coent fins que s’evapori una mica l’aigua i el vi. – Finalment, afegim els musclos, barregem tot bé i escalfem tot durant uns 2 o 3 minuts perquè els musclos agafin tot el seu sabor i aroma

PUBLICITAT