MOLT AVIAT, HI HAURÀ UN PUNT DE VENDA DIRECTA DE PEIX AL MOLL

1285

La Confraria de Pescadors de Pollença té previst molt aviat un punt de venda directa de peix al Cap del Moll. De fet, en aquests moments, ultimen els darrers detalls per complir amb els requisits que els han demanat tant des de Sanitat com des de Pesca.

Una vegada tenguin l’establiment condicionat, obriran per vendre el peix que pesquen les 12 barques d’art menor que actualment funcionen al Port de Pollença. Si bé “no vol dir que totes les barques, optin per vendre el peix directament en aquest punt de venda”, ha puntualitzat el president de la Confraria de Pescadors, Joan Suau Xumet.

Tot i que la idea de posar un punt de primera venda els rondava pel cap, l’han reactivat arran de la crisi de la covid-19, quan l’any s’ha complicat per al sector pesquer.

Al punt de venda directa del Moll, només vendran peix pescat en aigües de Pollença. De moment, no han fixat els horaris, però saben que no obriran cada dia i els dies que obrin, ho faran durant una franja horària de tres o quatre hores, sempre les mateixes. Com que els pescadors estan subjectes a l’estat de la mar, els dies que no hagin pogut sortir, “d’alguna manera, informarem els clients, bé a través de mitjans de comunicació o de xarxes socials”, ha comentat Suau Xumet.

PUBLICITAT

Els pescadors pollencins fixaran els preus del peix. Ara bé, aquests preus estaran condicionats pels mínims i màxims que marqui la Llotja de Palma de la qual depenen tots els mariners de Mallorca.

Al punt de venda del Cap del Moll, tothom podrà anar a comprar peix directament dels pescadors, o sigui tant particulars com restauradors.

Dos mesos complicats

Considerats sector essencial, els pescadors han treballat des del prinicipi de l’estat d’alarma decretat per mor de la covid-19. Ara bé, per evitar excedents de peix, acordaren que “només sortiríem la meitat dels dies, amb la qual cosa els ingressos han baixat”. Han estat, per tant, dos mesos complicats que han desembocat en un futur immediat incert degut a les restriccions per fer turisme, la principal indústria mallorquina.

Amb l’inici de la Fase 1, els pescadors han recuperat l’activitat habitual, o sigui “que podem sortir de dilluns a divendres sempre que el mercat respongui”, apunta el president de la Confraria que afegeix que “previsiblement, així ho farem segons. Des que va començar l’estat d’alarma, el dissabte, la Llotja de Palma informava del calendari de dies que podíem sortir en funció del mercat. Continuarem igual, així com vegin que funciona demanda, els preus o els excedents de peix, ens marcaran un calendari per sortir a pescar”.

Per al president de la Confraria, Joan Suau Xumet, la Fase 2 pot ser fonamental per al sector pesquer, en particular, i per a l’economia de Mallorca, en general. I és que amb l’obertura de la restauració, hi pot haver més demanda de peix, la qual cosa “permetrà reactivar l’economia a tots els sectors”, conclou Suau Xumet.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT