MISTERI AL PUIG DE MARIA

2975

Ja fa un temps que em cridava l’atenció una taca blanca a prop del cim del Puig de Maria. Ha estat sempre allà i no m’hi havia fixat fins ara? Segur que és una bossa de plàstic enganxada a una mata…

L’altre dia, mentre feia una volta pel Puig i mogut per la curiositat, vaig cercar la misteriosa taca blanca. Anant cap el Mirador del Molí Vell, just passat l’Avenc de la Mare de Déu, baixant cap a l’esquerra, la vaig veure. De tot d’una, semblava una roca que havia canviat el seu color original pels efectes de l’erosió, dels líquens o de qualsevol altra causa que la geologia pugui explicar. Però no, els geòlegs se’n durien una desil·lusió quan en apropar-se veiessin que el mineral depositat sobre la roca, no era altre que “Titanlux”…Ai, Mare de Déu dels Àngels!

El misteri va acabar d’una forma poc romàntica. Per moltes voltes que li donés, no li veia sentit: Per què aquest artista anònim s’havia de molestar a pujar al Puig a pintar una pedra de l’alçada d’un home? Si algú m’ho pot aclarir, estaria agraït, encara que no sé si l’explicació que em donarien, em llevaria la sensació d’impotència davant la falta de sensibilitat cap un lloc tan simbòlic i venerat com és el Puig de Maria.

Està clar que aquest és un acte sense massa transcendència, però no hem d’oblidar mai que el nostre paisatge és un tresor per tots (o el nostre petroli com diria algú). I si l’estimam, l’hem respectar i hem de lluitar per la seva conservació.

PUBLICITAT

Marcos Makowski Zamora

PUBLICITAT