MIQUEL ÀNGEL SUREDA, NOU PRESIDENT DE LA XARXA EUROPEA PER A LA DIVERSITAT LINGÜÍSTICA

319
Miquel Àngel Sureda.

El regidor de Junts Avançam i secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les illes Balears, Miquel Àngel Sureda, ha estat escollit nou president de la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística, un organisme amb seu a Brussel·les.

Miquel Àngel Sureda va obtenir el 52 per cent del vots en l’Assemblea General que celebrà la Xarxa aquest dimecres a Brussel·les. 

Fins ara, la presidenta era Agustina Vilaret. Sureda estarà al capdavant d’aquest organisme d’àmbit continental per determinar-ne les línies prioritàries i impulsar el pla d’acció de la Xarxa. Segons va explicar, “presidir aquesta xarxa dona una veu més de les Illes Balears a Europa”. 

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) va ser creada l’any 2007 amb la finalitat d’influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. Les Illes Balears en són membre de ple dret des del 2017.

La Xarxa compta amb la participació d’alguns governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, associacions i entitats culturals que treballen en la promoció de la pluralitat lingüística, universitats i centres de recerca. Actualment hi són representades diverses llengües europees: català, occità, gaèlic escocès, gaèlic irlandès, basc, gallec, còrnic, bretó, frisó, gal·lès, macedònic, retromànic friülà, retromànic ladí, noruec, finès, suec i cors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT