MIQUEL ÀNGEL MARCH, UN BATLE PER LA TRANSPARÈNCIA

1124
El nou batle de Pollença, Miquel Àngel March, amb els representants que emprenen la desena legislatura de la democràcia.
El nou batle de Pollença, Miquel Àngel March, amb els representants que emprenen la desena legislatura de la democràcia.

Miquel Àngel March (Junts Avançam) ha pres possessió de càrrec de batle de Pollença amb el vot a favor dels sis regidors de Junts Avançam, dos d’Alternativa i un d’Unió Mollera Pollencina (UMP) i ho ha fet deixant la porta oberta a tothom. Qui ha estat batle de Pollença durant els darrers quatre anys, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha estat votat pels sis regidors de Tots per Pollença, mentre que tant el candidat d’El Pi – Proposta per les Illes, Martí Roca, com el del Partit Popular (PP), David Alonso, s’han votat a ells mateixos.

En el discurs d’investidura March ha destacat el valor de la pluralitat, dels acords i de l’enteniment. Aquesta legislatura “volem que sigui la de la transparència. Som aquí per servir al ciutadà”.
També ha tengut un record per a son pare, Martí March, primer batle de la democràcia. I per a sa mare, Antònia Cerdà, present a l’acte, de qui ha dit “ha estat la meva primera mestra”.

Dos dels regidors de Junts Avançam han promès la Constitució i l’Estatut per imperatiu legal, sense renunciar al dret a l’autodeterminació i els dos d’Alternativa han fet referència a la República i a la justícia social.

Miquel Àngel March, un home compromès

PUBLICITAT

Quan entrevistàrem Miquel Àngel March com a candidat a la batlia per la coalició Junts Avançam va dir que “en aquests moments, som una persona que es compromet en ajudar a Pollença i, entre tots, canviar les coses i la manera de fer”.
Aquest compromís de March ve avalat per la seva feina al capdavant del grup ecologista GOB, molt especialment pel que fa a la defensa del territori, Tanmateix, però, més enllà d’aquesta labor d’activista, el compromís de Miquel Àngel March amb Pollença és prou conegut des de ben jovenet al Grup Muntona, integrat a la Secció de Muntanya del Club Pollença i més centrat en la defensa del medi ambient, i en la recuperació del ball dels Cossiers juntament amb altres persones entre les quals el seu germà Felip March.
D’un temps ençà, Miquel Àngel March ha combinat la seva vida laboral com a professor d’educació secundària amb l’activitat social en el moviment anomenat Téntol per a la Pescateria i també al Fórum per Pollença, així com també amb les col·laboracions periòdiques al quinzenal PUNT iNFORMATIU.

La confiança, la base de l’estabilitat
Tres setmanes després de les eleccions municipals, ahir 12 de juny, al Club Nàutic del Port de Pollença, Junts Avançam i UMP vsignaren el que han anomenat “acord pel canvi” i que, segons Miquel Àngel March, ha de ser el full de ruta a seguir durant els propers quatre anys.
Més enllà de l’acord de govern a què han arribat UMP i Junts Avançam, el nou batle de Pollença, Miquel Àngel March, va concloure que “la confiança és la base de l’estabilitat”.
Per la seva part, el regidor d’UMP, Andrés Nevado, apuntà que, després de reunir-se amb les diferents formacions polítiques amb representació, “vàrem veure que amb els que havia més acord era amb Junts Avançam, tant a nivell humà com de programa. El bon enteniment durant les converses mantingudes aquestes setmanes ha estat la clau per prendre una decisió encaminada a fer feina per al poble”.

Transparència i participació
El primer acord a què arribaren Junts Avançam va ser amb Alternativa. A canvi de votar la investidura de Miquel Àngel March, els dos regidors d’Alternativa tendran la responsabilitat de redactar un nou reglament de participació ciutadana i en altres projectes relacionats amb transparència i participació definits en un document que, primer, va signar Junts Avançam i que, posteriorment, va segellar UMP. Tot i amb això, de moment, Alternativa no entrarà a formar part de l’equip de govern.

Acord pel canvi
Al full de ruta que UMP i Junts Avançam han anomenat acord pel canvi s’apunten aspectes com que el regidor Andrés Nevado serà el delegat del Port de Pollença i gestionarà l’àrea de Serveis de tot el municipi.
Més enllà dels acords de funcionament, projectes i programes, posen per escrit que una de les primeres decisions que haurà d’emprendre el nou equip de govern és la primera línia del Port de Pollença. En aquest sentit, durant la signatura de l’acord pel canvi, March va explicar que “no aturarem el procés de la primera línia per no endarrerir-lo més, però, de forma urgent es modificarà el projecte o es redactarà un projecte complementari que permeti millorar-lo de manera substancial sense aturar-lo”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT