MILITARS SÍ, MILITARS NO

907
Presència militar a Pollença. Fotografia obtinguda d’Alternativa per Pollença.

Antoni Mandilego Bennàssar

L’exèrcit de terra va ser present pels carrers de Pollença. El debat entre els ciutadans està servit i les postures sobre aquest tema són variades.

L’exèrcit va venir a Pollença, això és un fet. Que els pollencins hagin mostrat el seu punt de vista, també ho és. Els plantejaments són aquests, l’exèrcit ha vingut a donar suport a la Policia Local i a la Guàrdia Civil. Els soldats han vingut a donar suport sanitari.

Per la funció de suport policial, uns diuen que és necessari, altres diuen que no. Els partits polítics de Pollença haurien d’entrar a aquest tema? “Sí, no, no ho sé ben bé”. Si aquesta qüestió ha d’estar a l’ordre del dia que ho sigui des d’un debat cooperatiu entre tots els partits. La pregunta a fer-se és, fan falta més agents? Sí, fa falta més cos policial. Doncs l’equip de govern i els altres partits haurien de plantejar conjuntament un nou pla i millorar aquest servei.

PUBLICITAT

No, no fan falta més agents de policia. Doncs el suport militar ha estat una despesa de diners públics inútil. Bastava amb una telefonada o fins i tot un WhatsApp. Alguna cosa semblant com: “Aquí anem bé”. Segur que és més barat que la visita de l’exèrcit.

Si han vingut a donar suport o material sanitari, aquest suport hauria de fer-se a les zones on és més necessària la seva presència. Zones on realment estan a primera línia de combat en contra del COVID-19. Perquè la relació entre casos de corona virus i habitants a Pollença és ben baixa. El passat 18 d’abril, el President del Govern, Pedro Sánchez, va dir que el desconfinament podria fer-se als territoris menys afectats. Pollença podria ser un dels pioners.

D’una forma o d’una altra, hagin vingut a donar suport policial o sanitari, la presència de l’exèrcit de terra a Pollença no serà res més que una anècdota. Algú ho dirà així, “Varen venir i varen marxar”. L’opinió sobre aquesta presència militar és variada. Però d’una cosa tots estarem d’acord, a Pollença estam resistint. No ens fa por cap malaltia externa, sinó que li demanin a en Dragut i a la seva tropa de pirates.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT