MESTRE PACO DONA A COLONYA ANTIGUES PECES DE LA FÀBRICA DE CAN MORATÓ

306

Encara falten moltes setmanes perquè puguin començar les obres a l’antiga fàbrica de can Morató, però les primeres peces per al museu que contindrà la nova seu de Colonya, ja s’han donat a conèixer. Ahir, Colonya Caixa Pollença va agrair en una piulada de Twitter, el donatiu que ha fet Galeries Mestre Paco a l’entitat pollencina d’unes peces de fusta originals de la fàbrica de can Morató. “La família ha fet aquesta donació en nom del pare, Jaume Cortès Pallicer, que les va adquirir quan es va desallotjar la Fàbrica”, expliquen al tuit.

Jaume Cortès Servera, fill de Jaume Cortès Pallicer, ha explicat a Punt Informatiu que quan la fàbrica de can Morató va deixar de funcionar, la propietat va desmuntar tot el que hi havia a l’interior i ho va treure de Pollença, però son pare va poder contactar amb les persones encarregades del desmuntatge de la fàbrica i va comprar aquestes peces que ara tornaran la fàbrica. Es tracta de sis llançadores volants, un estri que permetia passar el fil a traves del teler, i sis rodes de fustes que sembla s’usaven per fer rodets de llana.

Cortés ha explicat que ara s’encarregarà de la restauració d’aquestes peces i més endavant es farà un acte oficialitzant la donació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT