MERCAT D’ART ALS JARDINS JOAN MARCH

369

Els jardins Joan March acolliran la primera edició del Mercat d’Art de Pollença. Serà el 31 de juliol, entre les 18 i les 24 hores, i en el marc de les Festes de la Patrona.

Com altres Mercat d’Art, aquest és una mostra d’art contemporani en un espai no convencional, fora dels circuits habituals. L’objectiu és “que els artistes puguin donar-se a conèixer” i compartir la seva obra “amb el públic, en un format càlid i proper. El que diferencia la nostra proposta d’altres mostres, fires d’artesania, i altres esdeveniments, és el seu caràcter de mostra d’art contemporani”, expliquen els mateixos artistes que organitzen aquest acte.

Al Mercat d’Art de Pollença, hi participaran 15 artistes plàstics contemporanis que “formam part del circuit artístic d’una manera o altra, i treballam amb el nostre propi estil i obra fent una recerca pròpia, personal i cuidada, no seriada, en contrast amb altres tipus de mostres”, avancen des de l’organització. 

De fet, la selecció que presentaran el dissabte 31 de juliol, “és diversa i variada tant en estil com en tècniques: aquarel·les, collage digital, collage manual, estampació en producte, ceràmica, dibuix, pintura, i altres tècniques específiques com cianotípies”.

PUBLICITAT

Pel que fa als objectius i motius d’interés del Mercat d’Art, la idea és “apropar al públic aquesta diversitat d’estils, tècniques i maneres de fer dins l’art contemporani, que el propi artista pugui explicar els seus processos en presència, de manera directa, propera i sense intermediaris”. 

Els artistes que participaran al Mercat d’Art de Pollença són la pollencina Aina Velasco, Maria Morell, Virginia Valles, Alex Ceball, Pep Bauza, Maria Estelrich, Pepi Hervás Bernal, Katrin Starostenko, Marga Adrover, Amo, Victoria, Mayte Bayon, Cianotipas, Malú Matteo i Teco.

El Mercat d’Art és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Pollença, Restaurant Respira, Can Moixet, Restaurant Can Tonet, Can Butxaca, Restaurant Tratoria la Trencadora, PalmaAquarium i Galeria KnackArtShow.

Per a les Tortugues Marines

Més enllà de l’intercanvi entre artistes i públics, el Mercat d’Art de Pollença tendrà una tasca compromesa. Per això, s’ha convidat la Fundació Palma Aquarium, perquè difongui la tasca del seu Centre de Conservació de les Tortugues Marines.

Al primer Mercat d’Art, celebrat a Palma, es va convidar ACCNUR i la intenció és que aquests Mercats d’Art tenguin un vessant compromès amb organitzacions no governamentals o fundacions.

PUBLICITAT