MENUT ASSEGURA EL FUTUR DE LES PLANTES AUTÒCTONES

195
Comença la campanya de producció vegetal amb la sembra de 150.000 plantes a Menut

El Centre Forestal (CEFOR), ubicat a la Finca Pública de Menut, a Escorca, ha començat les tasques de producció de plantes autòctones per assegurar-ne el futur als boscos de les illes Balears. Aquest 2020 es preveu la sembra de 150.000 plantes autòctones de 150 espècies diferents durant l’any forestal.

Se sembren quatre tipus diferents de plantes: espècies forestals com els pins, les alzines, els ullastres i les savines; arbusts com la mata, l’arbocera i les estepes; plantes de penya-segats com la violeta de penyal; i plantes de dunes com el borró i el card marí.

Les plantes produïdes serveixen per a futures reforestacions, revegetacions (com és la reconstrucció d’un hàbitat a partir d’una estructura vegetal). Però també per a recuperacions de llocs degradats o per lliurar plantes per a activitats als centres escolars i altres entitats. Aquestes plantes també poden ser adquirides per part de particulars de plantes de jardineria. Cal destacar que en tractar-se d’espècies autòctones, aquestes utilitzen pocs recursos fitosanitaris, adobs i aigua, ja que són plantes adaptades al terreny i clima de l’arxipèlag balear.

El centre utilitza les seves pròpies llavors que han estat recollides prèviament i han quedat emmagatzemades al banc de llavors. D’aquesta manera es té una traçabilitat completa de tot el procés, i s’assegura una bona qualitat de la planta i millor adaptació de les plantes al terreny.

El viver s’inicià l’any 1993 i el seu principal objectiu és la producció de planta forestal autòctona. I també la conservació de la diversitat forestal, la sensibilització, l’experimentació i el control de material forestal. Cada any cobreix les necessitats bàsiques de producció per a les Illes Balears, dels espais naturals protegits, i garanteix les necessitats dels plans d’espècies amenaçades. El 2019 el CEFOR ha servit quasi 100.000 plantes que s’han destinat als diferents usos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT