Marta Bernal i Pep Frontera pugen al podi de la Mallorca 5000

558
Primeres classificades femenines. A l'esquerra marta Bernal, segona a la general i primera del campionat de Balears

Aquest dissabte va tenir lloc la Cursa Mallorca 5000 d’Skyrunning, una espectacular cursa que uneix Soller i Pollença, passant per alguns dels cims més alts de la Serra de Tramuntana. En total, 66 km i un desnivell positiu de més de 5000 metres que van poder completar 143 corredors individuals i altres 28 es van retirar abans de la meta. D’altra banda, va haver-hi 60 equips de tres corredors que van fer per relleus.

La cursa d’enguany ha estat especialment dura per les condicions climatològiques. Tot i que la pluja va fer presència de manera puntual, va deixar molt de fang que va afegir una dificultat extra a la cursa.

La meta es va tornar a situar a davant el claustre de Sant Domingo de Pollença, on hi va haver un gran ambient durant tot l’horabaixa del dissabte. El tret de sortida va ser a les 6h de la matinada i a les 14:54 de l’horabaixa va arribar el guanyador masculí absolut, Pere Rullan (La Sportiva Team), després de 8 hores i 52 minuts. La primera dona en arribar va ser Julia Pérez, corredora d’Osca, que va completar el recorregut en 10 hores i 47 minuts.

Durant tota l’horabaixa van anar arribant, completament esgotats, tots els corredors fins al darrer que va trepitjar la meta a les 22:45 h del vespre.

PUBLICITAT

Corredors pollencins

De tots els corredors pollencins que van completar la cursa destaquen tres noms: Marta Bernal, Pep Frontera i Àlvaro Nadal.

Marta Bernal va ser la segona corredora absoluta en creuar la meta amb un temps de 12:14:42. Això la va convertir en la millor corredora balear i en la guanyadora del Campionat de Balears de Curses per Muntanya FBME en l’especialitat d’Ultradistància. Un campionat que enguany també va estar vinculat a la Mallorca 5000.

Pep Frontera va tornar a fer una espectacular cursa pujant al podi com a primer classificat en la categoria masculina de més de 55 anys.

Àlvaro Nadal també va fer un gran paper sent el primer pollencí que va creuar la meta amb un temps de 11:07:31, fent 18è a la general.

Per equips, el format per Miquel Llompart, Asmaa Zammou i Joan Miquel varen ser el tercers en categoria mixta.

PUBLICITAT