MARIA M. SERRA, FINALISTA DEL PREMI ANA SANTOS PAYÁN DE POESIA

385
Maria M. Serra, finalista del premi de poesia Ana Santos Payán.

L’escriptora pollencina Maria M. Serra ha estat finalista del I Premi “Ana Santos Payán” per a Projectes de Llibres de Poesia amb el poemari Las culpas.

Maria M. Serra és nascuda a Pollença. Estudia el doble grau de Dret i Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. Fins ara mai no havia vist publicat cap dels seus escrits, tot i que en alguna altra ocasió havia estat premiada en concursos de narrativa.

El poemari Las culpas ha quedat finalista del I Premio “Ana Santos Payán” per a Projectes de Llibres de Poesia

L’editorial La Bella Varsovia va crear el Premi “Ana Santos Payán” per reconèixer els projectes nous de poesia i, a l’hora, retre homenatge a l’editora Ana Santos Payan (Guadalajara, 1972 – Almería, 2014)

PUBLICITAT

Des de l’editorial La Bella Varsovia apunten que “el certamen pretén celebrar la seva manera visionaria d’entrendre l’edició, anticipant-se a moltes conversacions avui centrals, propiciar una plataforma per a qui s’inicien a l’escriptura de poesia, tal i com ella va aconseguir amb les seves iniciatives”.

La primera edició del Premi “Ana Santos Payán”

El Premi “Ana Santos Payán” per Proyectes de Llibres de Poesia, de caràcter bienal, va néixer amb la intenció de distingir projectes de poemaris que es troben en procés d’escriptura i no a llibres acabats.

De fet, el premi va adreçat a poetes que escriguin en castellà i que no hagin publicat cap llibre propi en paper o digital. L’editorial La Bella Varsovia és l’encarregada d’escollir cinc projectes com a finalistes i el llibre guanyador que publicarà la mateixa editorial.

Qui era Ana Santos Payán?

Ana Santos Payán (1972-2005) va ser una dona vinculada al món dels llibres i de la literatura. Va participar en nombrosos projectes editorials entre els quals cal destacar el fanzine Barataria que culminà amb la revista Salamandria i l’editorial El Gaviero. I es va anticipar a molts debats entorn al llibre i a la creació literària.

PUBLICITAT