MARIA ANTÒNIA MAIMÓ VIDAL GUANYA EL PREMI A LA MILLOR HISTÒRIA DE LES ILLES BALEARS EN LA 14a EDICIÓ D’AMIC-FICCIONS 2022

171
Guanyadors del concurs literari AMIC-Ficcions de les illes Balears.

El lliurament de premis es va celebrar a l’Arxiu del Regne de Mallorca on assistiren una seixantena de persones.

El concurs literari AMIC-Ficcions va realitzar l’entrega de premis de les Illes Balears i de Mallorca ahir 23 de maig de 2022.

Dels 463 participants de les Illes Balears, d’entre ells, 136 de Mallorca, la història de Maria Antònia Maimó Vidal, de l’IES Felanitx, va ser guardonada amb el Premi a la Millor de les Illes Balears i a la Millor Història de Mallorca en la 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions.

La història guanyadora, que ha competit entre la Millor Història de Menorca i la Millor Història d’Eivissa va ser presentada sota el pseudònim Maria i Antònia. El jurat va considerar que, el relat titulat “Dualitat mortal”, mereixia la primera posició de les Illes Balears perquè “sorprèn amb les seves metàfores i corprèn amb la precisió de les seves descripcions, banyades d’humor negre. Un relat que entreteixeix passat i present, particular i universal, per plasmar preocupacions polítiques i socials”.

PUBLICITAT

La Segona Millor Història de les Illes Balears va ser per d’Alexia Alfallo Álvarez de Toledo, del Col·legi Mestral d’Eivissa, amb el seu relat “Asfíxia”, “per una gran fluïdesa narrativa que enganxa al lector des del primer moment, combinant els punts de vista d’un assassí i la seva víctima. Acabant amb un gir final reflexiu i sorprenent”.

La Tercera Millor Història de les Illes Balears va ser per Carla Genestar Mallo i Gerard Pons Sucarrats, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella de Menorca, amb el seu relat titulat “Desperta’t”, “per l’excepcional originalitat d’un relat que t’atrapa des de l’inici, i et deixa encisat transportant-te de ple al pla metafísic on transcorre la història. Interpel·lant al lector i fent-lo partícip d’aquest judici moral d’una forma impecable.”

Parlaments autoritats

L’acte va comptar amb la participació especial de Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, qui es va dirigir als participants per remarcar que “en un món en què cada cop té més pes l’audiovisual, el concurs AMICFiccions és una oportunitat per reivindicar la llengua escrita i fer-ho des d’una perspectiva lúdica”.

Així com, Bel Busquets, vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, que ja va intervenir l’any passat de forma online, i enguany va agrair repetir de forma presencial i va destacar l’alta participació d’aquesta edició del concurs.

Segones Millors Històries de Mallorca i Millor Història de Palma

Pel que fa a la Segona Millor Història de Mallorca hi va haver un empat entre dos grups. D’una banda, es va endur el guardó Tarany Arcila Idarraga i Nicole Demchenko de l’IES Port d’Alcúdia, sota el pseudònim taranynicole, amb el seu relat “Insectes”, “per submergir al lector a la ment de la protagonista, a través d’un thriller psicològic escrit amb un ritme fluït i que genera intriga. Una història que sorprèn per l’ambigüitat del que és real i el que no”.

D’altra banda, també es va premiar Bàrbara Font Perelló, de l’IES Santa Margalida, sota el pseudònim Bàrbara, amb la història “Els records que ens fan créixer”, “per un tendre i commovedor relat, on l’autora et narra d’una forma empàtica i excel·lent el procés de dol d’un nen a causa de la mort del seu avi. Concloent amb un final preciós, el qual aconsegueix emocionar al lector.”

Enguany, també es va fer un premi especial a la Millor Història de Palma. El guardó se’l va emportar Rafel Munar Marroig del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma, amb la història “Vidres de colors”, per “un increïble relat d’intriga que aconsegueix embolcallar al lector dins un ambient tèrbol i de thriller. Una història inquietant, des de la visió d’un assassí pertorbat, amb un final inesperat”.

Per acabar,es va entregar el premi a la Professora més motivadora de Mallorca, que va ser per Maria Magdalena Juan Sitjar de l’IES Sant Marçal de Sa Cabaneta.

PUBLICITAT