MARCEL RIERA I JOAN PONS GUANYEN ELS PREMIS POLLENÇA

686
Instantània del lliurament dels Premis Pollença 2016.
Instantània del lliurament dels Premis Pollença 2016.

El poeta Marcel Riera i el novell escriptor Joan Pons han estat els guanyadors dels recuperats Premis Pollença de Literatura que, després d’anys de silenci, es tornaren convocar aquest 2016.
Els noms dels guanyadors es feren públics en el transcurs d’un acte íntim que se celebrà el passat dijous 10 de novembre, a Can Llobera. El delegat de Normalització Lingüística, Miquel Àngel Sureda, va presentar el lliurament dels Premis Pollença tot fent lectura de les corresponents actes dels jurats que, en aquesta edició, estaven formats per Antònia Vicenç, Francesc Parcerisas i Antoni Xumet en la modalitat de Poesia i per Núria Cadenas, Lucia Pietrelli i Antoni Vidal Ferrando en la modalitat de Narrativa.
Dels 36 originals que es presentaren a la convocatòria del Premi Pollença de Poesia, el jurat va seleccionar tres poemaris, resultant-ne guanyador el poemari Altres veus del badaloní Marcel Riera, poeta de llarga trajectòria i premiat, entre altres distincions cal destacar que va ser el guanyador del premi Joan Alcover/Ciutat de Palma de Poesia de 2015 amb el poemari Occident (El Gall Editor, 2016).
Marcel Riera va excusar la seva absència per un entrebanc de darrera hora i, en nom seu, el també poeta i membre del jurat, Antoni Xumet, va llegir el text que envià Riera expressament per recollir el Premi Pollença de Poesia.
Dels 25 originals que es presentaren a la convocatòria del Premi Pollença de Narrativa, el jurat es va decantar per la novel·la L’incendi del paradís del santanyiner Joan Pons, un novell escriptor que s’inicia en el món de la creació literària amb aquesta novel·la negra ambientada a Mallorca i amb uns personatges amb vida interior, tal i com va apuntar el mateix autor en recollir la distinció.
El batle de Pollença, Miquel Àngel March, va cloure l’acte amb paraules de satisfacció per haver recuperat els Premis Pollença i per la resposta obtinguda en aquesta primera convocatòria. March va agrair totes les persones que han fet possible una nova edició dels Premis Pollença, molt especialment als membres del jurat i als participants, alhora que destacà la importància dels premis literaris per al foment tant de la creació literària com per al foment de la lectura.
El guanyador de la setena edició del Premi Pollença de Narrativa, Joan Pons, rebrà una dotació econòmica de 5.000 euros, mentre que el guanyador de la sisena edició del Premi Pollença de Poesia, Marcel Riera, rebrà un premi de 2.500 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT