MARATONIÀ CAP DE SETMANA

79

Els dies 7 i 8 d’abril, Pollença viurà un maratonià cap de setmana, ja que, a més de celebrar la Mitja Marató, hi ha un bon nombre d’actes programats.

Festival de les Flors

Demà, dissabte 7 d’abril, entre les 11 i les 19 hores, el conjunt del Convent de Sant Domingo i voltants serà escenari de Yayoi Matsuri o Festival de les Flors que organitza Onit en col·laboració de moltes entitats locals, però també amb representants de diferents col·lectius de cultura oriental residents a Mallorca.

Al llarg del dia, hi haurà un caramull d’activitats a fer per a tota la família, l’objectiu de les quals és, per damunt de tot, l’intercanvi cultural entre orient (Xina, Japó i Corea) i occident, concretament d’aquesta part del món. Es faran tallers, projeccions, karaokes, balls k-pop, demostracions, exhibicions… i també hi haurà exposicions, estands de venda de menjar i d’articles culturals, de venda de marxandatge frikie, foodstrucks i moltes més coses.

PUBLICITAT

En total, el Festival de les Flors serà possible gràcies a l’esforç de 21 empreses col·laboradores, 24 empreses privades i 19 grups o persones que a títol individual participen en l’organització d’aquest esdeveniment que, segons paraules del batle de Pollença, Miquel Àngel March, “té un ressò sorprenent arreu de Mallorca”. March va destacar que “hi ha més de 200 voluntaris implicats en aquest Festival que aproap les cultures oriental i occidental”.

Per la seva banda, el president d’Onit, organitzadora del Festival de les Flors, Moisés Cifre, va agrair la col·laboració de pollencins i externs, a l’hora que destacà la finalitat benèfica de l’esdeveniment. I és que els beneficis que recullin a través dels estands, de les rifes i subhastes que es duran a terme durant el dia es repartiran en entitats benèfiques com ADAA, Lions Internacional i Olivia Encinas.

Exposició de fotografia al Club Pollença

També demà, dissabte 7 d’abril, a les 19’30 hores, al Club Pollença, s’inaugurarà l’exposició de fotografia “Claro que sí” de Catherine Ceresole.

D’origen suís i rodamons vocacional, Catherine Ceresole ha convertit en professió el costum de fer fotografies als seus amics músics. Així als anys vuitanta, es va dedicar a retratar gent de l’escena musical novaiorquesa. Des de fa uns anys, Ceresole i el seu marit viuen a Mallorca.

A partir de dissabte 7 d’abril, el Club, mostrarà les seves fotografies al públic pollencí.

Mitja Marató

Aquest diumenge, 8 d’abril, entre les 9’30 i les 12’30 hores, al Poliesportiu de Pollença, se celebrarà la Mitja Marató, un esdeveniment esportiu en què, a més de la prova de 20 quilòmetres, hi ha altres dues proves: una de deu quilòmetres i de cinc quilòmetres (la Ucinckaema) a fi d’arribar a un ampli espectre de corredors. De fet, es preveu que un miler d’atletes de diferents disciplines participin a la Mitja Marató de 2018.

Primaveres musicals

També diumenge 8 d’abril, a les 20 hores, al Club Pollença, la pianista Marta Zabaleta oferirà un concert amb la música d’Isaac Albéniz com a protagonista.

La pianista guipuscoana Marta Zabaleta s’ha format a les escoles europees més destacades com ara CNSM de París amb D. Merlet, l’Escola Reina Sofia de Madrid amb D. Bashkirov i a l’acadèmia Marshall amb Alicia de Larrocha.

Premiada en diferents concurs internacionals, Marta Zabaleta comparteix escenari en música de cambra amb el violoncel·lista Asier Polo, i amb el pianista Miguel Borges Coelho. A més a més, és professora en el Centre de Música Superior del País Basc, Miskene, i directora de l’Acadèmia Marshall de Barcelona per exprés desig de la seva antecessora, la pianista Alicia de Larrocha.

L’entrada a les Primaveres Musicals és gratuïta per als socis del Club Pollença. El preu de l’entrada per als no socis és de 10 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT