MALTRACTAMENT ANIMAL: LES CLAUS PER A DENUNCIAR-HO

170

Animalmascota.com – AMIC

Lamentablement, en algunes ocasions, hi ha casos de maltractament animal. Aquestes situacions porten al fet que s’hagin d’interposar denúncies. I això no és fàcil, perquè no sempre es poden compilar les proves necessàries per a denunciar el fet delictiu. Compartim alguns consells per a saber afrontar aquest tipus de situacions.

La denúncia del maltractament animal depèn principalment de la zona en la qual es visqui. És a dir, que el primer que s’ha de tenir en compte és si es viu en el medi rural o una ciutat, i en quina comunitat autònoma s’ha detectat aquest tipus de comportament.

En el cas dels entorns rurals, la Guàrdia Civil compta amb unitats específiques que acudeixen davant una situació en la qual estiguin implicats animals. Per contra, a les ciutats, l’habitual és que s’encarregui la policia municipal o local, ja que les competències per a les agressions són de l’ajuntament.

PUBLICITAT

No obstant això, quan els fets són molt greus, les persones han de dirigir-se a la Policia Nacional perquè s’ocupi d’aquesta situació.

De totes maneres, si es té algun dubte o no se sap què fer, la solució més efectiva és telefonar al 112, que pot ser un primer filtre. En aquest telèfon poden indicar el cos al qual s’ha de recórrer o bé derivar directament la crida.

En aquelles situacions en les quals no sigui fàcil o no es pugui acudir als cossos de seguretat de l’Estat, la solució és acudir a les associacions de protecció animal de la zona, que ja tenen costum de tramitar aquest tipus de casos davant la policia. A més, solen estar obertes a prestar la seva ajuda per a documentar el cas, a part de remetre al cos de seguretat més indicat en funció del que hagi succeït.

Un dels principals problemes a l’hora de denunciar són les proves. Com els animals no poden parlar, no queda més remei que documentar-ho, per exemple, amb fotos o vídeos per a la reconstrucció del succeït.

PUBLICITAT