L’ÚS DE LA MASCARETA A PARTIR DE DISSABTE, QUAN I COM.

309
La ministra de Sanitat del Govern espanyol, Carolina Darias.

Aquest dissabte 26 de juny les mascaretes deixaran de ser d’ús obligatori en exteriors a tot el territori de l’Estat espanyol. Aquesta mesura, però, contempla un seguit d’excepcions. Per això, des de Punt Informatiu i a l’espera que es publiqui el real decret llei que s’ha d’aprovar avui dijous en un Consell de Ministres extraordinari, hem primirat les paraules de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que, després del Consell Interritorial, va explicar quan i com s’haurà de dur la mascareta.

Com?

A partir de dissabte 26 de juny, en sortir de casa, hem de dur la mascareta a mà: dins la butxaca, penjada pel coll, dins una bosseta… On sigui, però accessible, perquè ens trobarem amb situacions en què ens l’haurem de posar tapant boca i nas, com bé sabem.

Quan?

  • La mascareta no serà obligatòria a l’aire lliure sempre que respectem la distància d’1,5 m
  • Serà obligatori en aglomeracions de persones com concerts quan el públic estigui dret. Ara bé, si s’està assegut i es respecta la distància, no serà obligatòria.
  • La mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats d’ús públic, com biblioteques, farmàcies o botigues.
  • També continuarà sent obligatòria en transports públics i avions. En canvi, no serà obligatori per als passatgers de vaixells quan estiguin a la seva cabina i a la coberta si es pot mantenir distància de seguretat.
  • En interiors, la mascareta continuarà sent obligatòria. Ara bé, de manera excepcional, en aquelles residències de gent gran on més del 80 per cent dels residents estiguin completament vacunats, els residents podran deixar de dur-la, però els treballadors i les visites hauran de continuar duent-la.
PUBLICITAT
PUBLICITAT