LUIS MARAVER INAUGURA A LA GALERIA DIONÍS BENNÀSSAR

184

Avui dissabte 13 d’agost, a les 19 hores, la Galeria Dionís Bennàssar inaugurarà l’exposició de Luís Maraver, una mostra que es podrà visitar fins al 8 de setembre a la Sala d’exposició del carrer Antoni Maura, número 11 de Pollença.

La Galeria Dionís Bennàssar és oberta de dilluns a dissabte de 10.30 a 14.30 hores i de 17 a 21 hores. El diumenge obren de 10.30 a 14.30 hores.

Al programa de mà d’aquesta exposició, apunten que l’escriptora “Maria de la Pau Janer diu que Luis Maraver creu en l’atzar, que és ‘aquest mag volàtil que arriba de sobte, amb sorpreses inesperades. Al
pintor li agrada sorprendre i ser sorprès. Ens sorprèn a nosaltres, espectadors captius per la força de la seva obra. Se sorprèn a si mateix, en un procés creatiu que mai no cau en rutines’.

I és “en aquest procés creatiu en què la cerca és constant contínua immers Luis. No hi ha cap altra manera dassolir els objectius que un creador necessita dia a dia. I és justament en els viatges on el creador arriba a descobrir les experiències i els somnis. Queda mil vegades escrit que el camí és el més important per al viatger. I per aquesta mateixa raó decideix explorar nous territoris: per tornar a casa carregat d’experiències, de vivències i anhels.

PUBLICITAT

Els quaderns de viatge són el testimoni de les seves aventures, i en ells ens explica de manera senzilla, amb paraules i imatges, els seus pensaments més íntims, capturats espontàniament en una aquarel·la o en un dibuix el fragment exacte dun moment únic i irrepetible.”

De fet, “L’exposició que presenta a la Galeria Dionís Bennàssar de Pollença està inspirada en els viatges del pintor a l’Índia i el Marroc i, més concretament, als seus aclaparadors paisatges. A través d’ells, Luis
Maraver continua la seva incansable tasca: la de retratar la natura descobrint nous mètodes i processos de creació de codis i símbols, de la llum i els seus efectes, dels relleus matèrics i pigments naturals, tot això parteix d’una conversa constant amb cultures passades. I, com sempre, regnant a les altures, els seus inconfusibles estudis dels cels i els seus núvols”.

Per tot això, “Tan sols deixant-nos atrapar per la bellesa plàstica de les seves imatges i permetent captar l’arrel d’aquests nous territoris geogràfics podrem assolir l’interior de l’artista.”

PUBLICITAT