L’oposició pollencina reclama a l’Ajuntament que faci costat a la gratuïtat del primer cicle d’infantil

135
Foto d'arxiu de l'Escoleta de la Gola.

Els partits de l’oposició a Pollença (Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem Pollença) han presentat una proposta, perquè l’Ajuntament faci costat “a la proposta de gratuïtat del primer cicle d’Educació Infantil que ha iniciat el Govern de les Illes Balears amb les hores lectives del curs 2-3 anys per aquest curs 2022/2023 i la posterior progressivitat a tot al cicle”, apunten a través d’una nota de premsa conjunta. Al mateix text, anuncien que aquesta petició es debatrà demà en la sessió plenària que se celebrarà amb caràcter ordinari.

Des de l’oposició, comenten que el de Pollença faci com altres ajuntament de Mallorca, on han suspès “les qualtes de l’ordenança de l’escoleta” “per tal que les famílies no hagin d’avançar aquests pagaments, ja que una vegada signat el conveni el Govern abonarà als ajuntaments els 45.000€ per aula corresponents al primer quadrimestre”.

I, per suposat, que “signi el conveni amb la  Conselleria per començar aquest curs i aposti per la implementació de la universalització i gratuïtat progressiva d’aquesta etapa educativa”.

Amb aquesta mesura que tira endavant el Govern, “més de 50 famílies del municipi s’estalviaran 1.650€ cadascuna corresponents a les hores lectives, que en un moment d´incertesa per la classe treballadora com el que estam vivint, no ens podem permetre no aprofitar”, asseguren en una nota de premsa conjunta.

PUBLICITAT

Finalment, els partits de l’oposició aprofiten “també per exigir al govern municipal, després de 3 anys des que es va aprovar el compromís de tenir una escoleta 0-3 al nucli de Pollença, que expliqui clarament si el proper curs això serà una realitat i si l’Ajuntament no deixarà perdre la subvenció de 720.000 € que va signar amb la Conselleria d´Educació per la creació de places abans del curs 2023/2024”.

PUBLICITAT