L’OPOSICIÓ DENÚNCIA A L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ EL BATLE I LA REGIDORA DE BENESTAR SOCIAL PER LES PCR I LA VACUNA CONTRA LA COVID-19

350
El gerent de la Residència de Sant Domingo, Antoni Pons, amb el batle Cifre Ochogavia i la regidora Cerdà Nadal durant la roda de premsa per la vacunació i les PCR d'aquests dos polítics pollencins.

Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem denúncien a l’oficina anticorrupció el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, i la regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà Nadal. L’oposició els acusa d’haver-se fet proves PCR de manera regular pel sistema de salut públic i també la vacunació contra la covid-19 de la Regidora.

A través d’una nota de premsa, des de l’oposició apunten que:

“Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem hem registrat una denúncia dels fets, en què posam de manifest que Francisca Cerdà Nadal ha faltat a la veritat, s’ha saltat el protocol de vacunació i a més s’ha fet PCRs quinzenals durant mesos juntament amb el batle de Pollença, fets que consideram reprovables, vergonyosos i un abús d’autoritat. Sobretot pel que fa a les proves PCR, consideram necessari esclarir si suposa una malversació de cabdals públics”.

Per això, aquest divendres 5 de febrer, els partits de l’oposició han registrat a l’Oficina Anticorrupció un informe detallat on s’expliquen cronològicament els fets denunciats i que han estat àmpliament informats pels mitjans de comunicació.

PUBLICITAT

De fet, “des de l’oposició ja vàrem sol·licitar un Ple extraordinari i, a més, vàrem presentar una moció de reprovació cap a la gestió política d’aquest afer tant del batle com de la regidora. Plenari que, en aquest moment, queda pendent de ser convocat pel mateix batle de Pollença.

A més, des de l’oposició hem exigit la dimissió de la regidora i també del batle perquè ha estat co-responsable i coneixedor de la vacunació de la regidora. Són persones que han demostrat falta d’ètica, transparència i de responsabilitat cap a la ciutadania, pel que entenem que no són aptes per ocupar càrrecs públics.

Davant l’alarma social que ha generat dins el poble, que demana que s’assumeixin responsabilitats polítiques, i davant la nul·la reacció per part del batle i la regidora (que lluny de ni disculpar-se ni dimitir ni donar explicacions rigoroses, defensen haver actuat correctament), ara feim una passa més i hem posat en coneixement de l’Oficina Anticorrupció, que disposa de competències pròpies per a investigar el cas, els fets que consideram que poden ser constitutius de delicte i/o falta.

Des de l’oposició mantenim la postura que tant el batle com la regidora haurien de dimitir i a més reclamam als socis de govern de l’Ajuntament de Pollença, PP (que ja va reconèixer a la tertúlia de polítics del dia 03/02/2021 que amb la perspectiva actual, segurament la vacunació hagi estat un error), UMP i El PI facin el mateix discurs polític a les diferents institucions que representen. Som de l’opinió que tot càrrec públic que s’hagi vacunat saltant-se la coa i els protocols, sigui del color que sigui i tengui el càrrec que tengui, hauria de dimitir o se’ls hauria de destituir. En aquests temps tant difícils, si els servidors i representants públics no donam exemple, qui ho farà?”

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT