L’OPOSICIÓ ANUNCIA UNA MOCIÓ DE REPROVACIÓ AL BATLE I A LA REGIDORA DE SERVEIS SOCIALS PER ABÚS DE PODER

823

Els partits de l’oposició, Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem, acaben de comunicar a través d’una nota de premsa la seva intenció de presentar “una moció de reprovació al batle, Bartomeu Cifre Ochogavia, i a la regidora de Serveis Socials, Francisca Cerdà Nadal, per abús de poder dels càrrecs que representen”.

El text de l’oposició diu així:

“Durant el Ple ordinari de gener a petició de l’oposició, el batle de Pollença, Tomeu  Cifre Ochogavia ha reconegut fer-se de forma habitual PCRs i a més ha afirmat que  són a càrrec del sistema de sanitat públic. El batle i altres representants polítics de  l’equip de govern s’haurien anat fent proves PCRs durant mesos saltant-se la  normativa que regula aquestes proves, fet que demostra l’abús de poder per part del  màxim representant polític de l’Ajuntament de Pollença, per això hauria de donar  explicacions públiques de forma immediata ell i els altres representants polítics que  s’hagin anat fent proves, sent una d’aquestes persones la Sra. Francisca Cerdà,  delegada de Benestar Social, Residència i EMSER.  

Sembla que el batle obvia que la immensa majoria de treballadors públics i de  treballadors de serveis essencials del sector privat, que estan a diari en contacte amb  gent molt diversa no han tengut mai accés a aquest tipus de proves. Els treballadors,  si s’han volgut realitzar una PCR o una prova d’antígens, han de sufragar-la amb els  seus propis recursos econòmics.  

PUBLICITAT

Per altra banda, el batle ha manifestat que ell no s’ha vacunat davant la pregunta  formulada per l’oposició durant el Ple. Ara bé, ni ell ni la regidora Francisca Cerdà  Nadal han volgut aclarir, ni respondre, a la pregunta si la regidora en qüestió s’ha  vacunat saltant-se el protocol de vacunació establert. Aquesta actitud de no voler  respondre a la pregunta formulada al Ple és inacceptable, ja que són els màxims  responsables de garantir el bon funcionament de les institucions i de respectar les  normatives i protocols vigents. A més, estan obligats a donar compte i a informar a  l’oposició i a la ciutadania. 

És imprescindible per responsabilitat i transparència que els representants polítics  implicats :  

– Cessin immediatament la irregularitat de realitzar-se proves PCR a càrrec de la  sanitat pública (si se’n volen fer, que les paguin de la seva butxaca ja que tenen bons  sous per fer-ho).  

– Expliquin quantes PCRs s’han realitzat, des de quina data, quins càrrecs públics se  les han realitzat i qui els ha autoritzat a realitzar-les (càrrec públic i/o tècnic de la  Conselleria de Salut, si escau).  

– Responguin de forma clara a les preguntes de l’oposició de si han existit vacunacions  irregulars i fora de tot protocol.  

I per tots els fets exposats proposarem a través d’una MOCIÓ el següent acord : 

Reprovar al batle, Tomeu Cifre Ochogavia i a la regidora Francisca Cerdà Nadal,  delegada de Serveis Socials i regidora de la residència de Pollença per la seva actitud  d’abús de poder dels càrrecs que representen (realització periòdica de PCRs a càrrec  de la sanitat pública), la falta de transparència i la negativa a voler respondre a  l’oposició durant el Ple. 

PUBLICITAT