LOKUS DE PONÇ PONS, LES PERIPÈCIES VITALS A ESCENA

176

L’escriptor menorquí Ponç Pons explora a la comèdia Lokus els sentiments de la soledat, l’amor, la depressió, l’amistat, el sexe, el pas del temps… i escenifica les peripècies vitals d’un seguit de personatges d’una entranyable tendresa i una ferida i profunda, dolorosa humanitat.

Teatre dins el teatre, vida feta literatura, Lokus és una obra escrita amb un llenguatge viu que dissecciona la part més íntima i fosca, secreta, vulnerable, de l’ànima humana.

Homenatge a Shakespeare, Txékhov, Beckett, Brel…, Lokus planteja una sèrie de divertides vivències que conjunten l’humor i el drama amb una subtil ironia i una punyent emotivitat a fi d’aconseguir, com deia el mestre Adamov, que l’espectador somrigui sense perdre la seriositat.

Biografia de l’autor

Ponç Pons (Menorca, 1956) és catedràtic de Literatura. Ha publicat les narracions Vora un balcó sota un mar inaudible (1981), el llibre de poemes Al Marge (1983), la novel·la Cor de pàgina esbrellada (1984), els llibres de poemes Lira de Bova (1987), Desert encès (1989), i les traduccions Quatre Poetes Portuguesos, Premi de la Crítica Cavall Verd.

PUBLICITAT

A partir de 1992 comença a publicar contes infantils: El drac Basili, Miquelet el futbolista, El vampiret Draculet, El rei negre, La mar i en Pop i les novel·les Entre el cel i la terra, Premi Guillem Cifre de Colonya i Memorial de Tabarka, que s’ha convertit en tot un clàssic juvenil.

El 1995 reprèn la publicació de poesia amb On s’acaba el sender, Premi Ciutat de Palma Joan Alcover, Estigma, Premi Jocs Florals de Barcelona i Premi Josep Mª Llompart de la Crítica, El salobre (1996), Premi Carles Riba, Abissínia (1999), Pessoanes (2003), Premi Alfons el Magnànim i Premi de la Crítica de l’Associació d’Escriptors, Nura (2006), Viola d’Or als Jocs Florals de Barcelona, Premi de la Crítica “Serra d’Or” i Premi Nacional de la Crítica.

Ha traduït poesia francesa, italiana i portuguesa, ha publicat l’antologia castellana Llamas escritas i el primer volum del seu Dillatari.

Lokus de Ponç Pons té 105 pàgines i està a la venda per 14’50 euros.
PUBLICITAT