LLET FREGIDA

304

Eva Remolina – AMIC

La llet fregida són unes postres tradicionals que es preparen de forma senzilla. És una recepta que es menja freda, per la qual cosa podràs deixar-la preparada el dia anterior perfectament.

Els ingredients són els següents.

750 ml de llet

PUBLICITAT

100 g de sucre

80 g de maizena

20 g de mantega

La pell d’una llimona

La pell d’una taronja

1 branca de canyella

oli per fregir

Per a arrebossar: farina, ou, sucre i canyella en pols

Preparació:

Agafam 250 ml de la llet i hi afegim la maizena, removem fins ques’hi dissolt totalment. Reservem.

Mentre, en una olla, posam al foc la resta de la llet i hi afegim la branca de canyella i les pells de la taronja i la llimona. Anam remenant a foc mitjà i abans que bulli, retiram. Tapam l’olla amb una tapadora i ho deixam durant uns 15 o 20 minuts aproximadament.

Quan hagi finalitzat el temps, afegim a la llet infusionada el sucre i remanem a foc suau fins que el sucre quedi totalment barrejat.

A continuació, afegim la llet amb la maizena, i a foc molt baixet i sense deixar de remenar, courem durant 20 minuts més, fins que vegem que s’ha espessit.

Estenem la mescla en una safata de pírex o similar i deixam refredar unes quantes hores (millor d’un dia per l’altre), tapant amb un film arran de la crema, perquè no hi surti crosta.

Quan estigui completament fred, tallam en trossos iguals la llet, per a, posteriorment, arrebossar-la en farina i ou. Un cop daurats tots els costats, retiram i posam en un plat amb un paper perquè absorbeixi l’excés d’oli. Una mica abans de servir, arrebossam en una mescla de sucre i canyella molta.

PUBLICITAT