LIONS NORD DE MALLORCA I SAGRATS CORS FAN COMUNITAT

223
Sor Alícia Juan dels Sagrats Cors i Susan Mackay de Lions Nord Mallorca, dues dones entregades a ajudar aquells que ho passen malament.

L’associació Lions Nord de Mallorca, amb seu a Pollença, i les missioneres dels Sagrats Cors fan comunitat amb petits projectes que sumen beneficis molt importants per a persones i famílies concretes.

A través de Lions Palma, “que disposa de dos camions frigorífics que cada dia recullen les fruites i verdures a punt de caducar, però encara en bon estat, dels supermercats Lidl, podem fer un donatiu de fruites i verdures al Rebost Solidari de les germanes dels Sagrats Cors de Pollença cada dues setmanes”, ha explica la president de Lions Nord de Mallorca, Susan Mackay.

A més a més, cada mes, Lions Nord de Mallorca fa un donatiu d’aliments per al mateix Rebost Solidari.

Petites ajudes, grans respostes

Més enllà d’aquestes aportacions, “també col·laboram amb petits projectes per ajudar persones en concret”, ha dit Mackay. En aquest sentit, ha puntualitzat que es tracta d’arribar allà on no arriben les institucions oficials. En aquest sentit, ha comentat que “estam pagant un curs a distància que es fa a Madrid, sobre violència de gènere a una dona que n’ha estat víctima, i que, amb aquests coneixements, podrà ajudar altres dones amb la seva mateixa situació que ella. Llavors hem comprat una màquina de cosir a una altra dona, perquè pugui fer els arreglos de la roba que es ven al Rasper i altres arreglos de roba que li surtin per al seu compte a fi de poder guanyar doblers propsi. A més a més, hem pagat la tarja de transport a una nina que la necessitava i altres cosetes semblants”, ha detallat Mackay.

PUBLICITAT

Per això, Lions Nord Mallorca està en contacte amb l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença i amb les germanes dels Sagrats Cors que els informen d’aquests casos que precisen d’ajudes puntuals.

Finamment, és important apuntar que Lions Nord Mallorca col·labora amb els horts urbans d’Undermoll i dels Sagrats Cors, uns espais que, a més de proveir d’aliments aquells que els cuiden, “tenen un important efecte terapèutic per algunes de les persones que s’encuiden”, ha afirmat la responsable de la Fundació Cors Oberts i missionera dels Sagrats Cors, Sor Alícia Juan.

Fet i fet, la mateixa Sor Alícia ha assegurat que “aquestes petites coses funcionen i sabem que funcionen, perquè, a través de diferents canals, ens ho comenten. Això ens fa forts”.

Més d’un any de crisi

Segons Sor Alícia Juan, des que es va iniciar la crisi del coronavirus, el nombre de famílies usuàries del Rebost Solidari ha anat fluctuant; “és un anar i venir constant”, ha dit.

Després de més d’un any de crisi, Sor Alícia Juan valora molt les aportacions rebudes, però també “accions com el voluntariat que fan els alumnes de Monti-Sion que vénen a ajudar-nos i veuen com funcionam. També estam molt contentes amb les confitures que feim per aprofitar fruites o verdures que són bones, però no es poden repartir per menjar o que són excedent”. En aquest sentit, ha contat que “una persona ens va proposar un disseny per a l’envàs de les confitures. També ens va plantejar la possibilitat de comercialitzar-la. Però el nostre objectiu no és fer confitures per vendre, sinó per aprofitar allò que tenim, perquè a les monges no ens agrada tirar menjar. És clar que les venem els diumenges al mercat i les repartim entre els usuaris, però és un altre nivell”.

Els benefis de la paradeta del mercat del diumenge “com el bar del cicle Trae tu mantita no és per a nosaltres, sinó que és per repartir. Nosaltres posam l’espai, les instal·lacions i ells fan la feina. Llavors, es reparteixen els doblers, perquè tothom té necessitats més enllà del menjar”.

PUBLICITAT