L’INVENTARI I CATALOGACIÓ DEL FONS BESTARD/CERDÀ COMPTARÀ AMB UNA SUBVENCIÓ DEL CONSELL DE MALLORCA

184

L’inventari i catalogació del Fons Fotogràfic Bestard/Cerdà comptarà amb una subvenció del departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

L’arxiu de Pollença, per tant, serà un dels que es beneficiarà dels 200 mil euros que Cultura destinarà a la millora de 36 arxius municipals.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística va resoldre la convocatòria de les subvencions per l’organització, digitalització, preservació a llarg termini i la difusió d’arxius municipals. Així, els 200.000 euros de l’ajuda es repartiran entre 36 arxius municipals «que podran fer les accions que han considerat necessàries per preservar el seu fons arxivístic i també per difondre’l», va dir la vicepresidenta i consellera Bel Busquets.

De fet, Busquets va destacar que gràcies a anteriors convocatòries d’aquesta subvenció, els arxius municipals de 7 municipis de Mallorca s’han pogut integrar en la Plataforma d’Arxius Històrics de les Illes Balears que impulsa la UIB i estan així conservats i a disposició d’investigadors i de la ciutadania en general.

PUBLICITAT

Enguany, gràcies a les ajudes de la Direcció Insular de Cultura, alguns municipis començaran les tasques de millora del seus arxius i d’altres les podran continuar o culminar.

Entre els projectes que rebran la subvenció, a més de contribuir a inventariar i catalogar el Fons Fotogràfic Bestard/Cerdà, resalta la digitalització de llibres de talles i de comptabilitat a partir de l’any 1539 que farà l’Ajuntament d’Alaró.

PUBLICITAT