L’IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA PARTICIPA EN UN PROJECTE D’INVESTIGACIO

242

Ahir, dilluns 23 de maig, un grup d’alumnes de Tecnologia de segon de Batxillerat de l’Institut Guillem Cifre de Colonya, acompanyats pel seu professor Miquel Cifre sortiren a la mar per fer un mostreig de la temperatura de l’aigua a la Badia de Pollença.

Aquesta activitat va ser possible gràcies a la col·laboració del Reial Club Nàutic del Port de Pollença que va posar a la seva disposició una embarcació i del patró Joan Pizà, per a poder arribar al punt de mostreig situat un poc passat cala Engosauba, ja que s’havia d’arribar a una fondària superior als 50 metres per poder fer el mostreig.

Aquesta activitat s’inclou dins la col·laboració que fa el l’Institut de Pollença amb l’Institut Oceanogràfic de Palma en el marc del projecte SECOSTA.

L’institut Oceanogràfic va proporcionar a l’Institut el material electrònic i la documentació, perquè els alumnes de segon de Batxillerat que cursen l’assignatura de Tecnologia poguessin muntar un termògraf, que consta d’un sensor de temperatura i un sensor de pressió, juntament amb una placa arduino que és la que s’encarrega de llegir els valors que tenen els sensors i cada segon fa un registre de la pressió i la temperatura. D’aquesta manera, amb les dades de la pressió, es pot conèixer la fondària a la qual es troba el sensor i així obtenir la temperatura concreta de cada profunditat.

PUBLICITAT

Les mesures preses pels alumnes de l’Institut, en aquesta sortida, i en aquelles que es puguin fer en un futur, s’incorporen al banc de dades de l’institut oceanogràfic que té situats diversos punts de control al llarg de la nostra costa i permetran estudiar de manera global els efectes del canvi climàtic sobre la dinàmica de les aigües  de la nostra costa.

PUBLICITAT