L’IDI LLIURA LES PLAQUES IDENTIFICATIVES ALS COMERÇOS EMBLEMÀTICS DE POLLENÇA

571

Fins a nou comerços de Pollença han rebut avui migdia les plaques que els distingeixen com a establiments Emblemàtics de Balears, una distinció que l’Institut d’Innovació Empresarial de les illes Balears (IDI) concedix amb la voluntat de protegir l’activitat comercial de proximitat a través dels establiments amb més tradició dels municipis, en aquest cas de Pollença.

Els establiments del municipi de Pollença adherits al projecte Comerços Emblemàtics de les illes Balears demblemàtice l’IDI són: Can Xumet, Forn de Can Banya, Can Bisquerra, Teixits Vicenç, Can Cabrer, Can Corretja, Can Payeres, Forn i botiga Can Rabassó (arrelat i històric) i Forn Formentor (arrelat i històric).

L’acte de lliurament dels distintius a Comerços Emblemàtics de Pollença ha tengut lloc avui migdia, a la Sala de Plens, amb presència dels representants dels nous comerços que en formen part i del director general de Comerç, Miquel Piñol, i del batle de Pollença, Bartomeu Cifre, així com també la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i el regidor de Comerç, Miquel Llobeta.

El projecte Emblemàtics Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

PUBLICITAT

A més d’agrair els representants dels establiments emblemàtics de Pollença, Miquel Piñol ha destacat que “la història d’un poble es pot explicar a través dels comerços i, sobretot, a través de les famílies i les persones que hi treballen”. Per altra banda, també ha apuntat que la resta de teixit comercial pollencí se’n beneficiarà.

Per la seva banda, El batle de Pollença ha volgut agrair a tots empresaris i treballadors del petit comerç de Pollença la seva feina durant aquests anys i ha explicat que “com a Ajuntament i com a pollencins ens sentim molt orgullosos que nou dels nostres comerços rebin les plaques que els distingeixen com a establiments emblemàtics de Balears”. Una distinció, ha afegit, “que té com a objectiu, no sols donar visibilitat al teixit comercial del poble, sinó que pretén protegir i fomentar el petit comerç, el tradicional, el més pròxim, el de tota la vida”. Amb aquestes plaques, ha finalitzat, “Ajuntament i Govern pretenem, a més, reconèixer l’esforç i la dedicació d’aquells empresaris i persones que amb el seu treball diari mantenen comerços emblemàtics que formen part de la història i la societat de Pollença”.

Mentre que el regidor de Comerç de l’ajuntament de Pollença ha manifestat que “estam molt contents, avui és un dia molt especial perquè després d’una època tan dura com la que ens ha tocat viure amb la pitjor crisi coneguda, avui veim el fruit d’una iniciativa que començàrem fa un any i que esperam que serveixi per conservar el teixit empresarial emblemàtic, i que els empresaris i treballadors que avui ens acompanyen puguin mantenir amb molt d’èxit els seus negocis durant molts d’anys més, així com gaudir dels avantatges que s’ofereixen, a través d’accions com aquesta, des del Govern de les Illes Balears”.

Emblemàtics Balears és un projecte de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i responsable del projecte juntament amb la Direcció General de Comerç.

Des de l’IDI, destaquen que Emblemàtics Balears és un projecte viu, que creixerà a mesura que s’hi incorporin més ajuntaments i comerços. De moment, ja s’han catalogat un total de 101 establiments comercials de catorze municipis de les Illes Balears: Alaró (3), Consell (5), Esporles (5), Inca (14), Llucmajor (8), Manacor (16), Marratxí (5), Pollença (9), Santanyí (7), Alaior (5), Ferreries (8), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5) i Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 32 establiments emblemàtics, 23 arrelats i amb història, 21 amb patrimoni i història, 18 amb història, 6 arrelats, i un amb patrimoni.

La web d’Emblemàtics permet conèixer la història de tots els comerços, així com obtenir-ne les dades principals. Està disponible en català, castellà i anglès, ja que també es pretén arribar al públic de fora de les Illes, perquè els emblemàtics siguin un punt d’atracció turística i puguin aportar promoció a la resta del teixit comercial de cada municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT