L’HOTEL FORMENTOR OBRIRÀ EL 2023

465

Després d’haver estat adquirit pel fons Emin Capital, aquests dies ha transcendit que l’Hotel Formentor obrirà el 2023 amb 110 habitacions i mantendrà la categoria d’un cinc estrelles de gran luxe. Així ho han posat de manifest els arquitectes d’Estudio Lamela que s’ocuparan de la reforma amb el suport de l’estudi mallorquí SCT, Sànchez-Cantalejo i Tomàs.

La venda de l’Hotel Formentor i una finca de 1.200 hectàrees, a Emin Capital es va fer per 165 milions d’euros.

Les obres de l’Hotel Formentor, si tot va bé, començaran després de l’estiu i està previst destinar-hi 20 milions d’euros.

Finalitzades les obres, l’explotació de l’Hotel Formentor anirà a càrrec de la prestigiosa cadena Four Seasons. El mateix Estudio Lamela ha dirigit la reforma del Centro Canalejas de Madrid que alberga el primer hotel de gran luxe de la cadena canadenca a l’Estat espanyol.

PUBLICITAT

Una línia blanca en el paisatge

L’Hotel Formentor es va inaugurar el 1929 per part de l’argentí Adan Diehl. Des d’aleshores ençà, l’Hotel ha passat per diverses mans, però sempre ha estat un hotel de referència per la seva excepcional ubicació i per les personalitats que s’han allotjat allà. De fet, “en aquest important projecte, Estudio Lamela vol preservar l’essència amb la qual el poeta, empresari i emprenedor argentí, Adan Diehl, va donar vida al seu particular somni el 1929, en una badia aleshores semidesconeguda i en un país on abans tan sols existia el turisme. Adan Diehl va ser un idealista i un visionari, dues qualitats que discorren paral·leles a la gran arquitectura”, apunta el president d’Estudio Lamela, Carlos Lamela en un diari de tirada estatal.

No debades, “Estudio Lamela accepta ara la responsabilitat de la seva reforma amb la idea clara de continuar essent allò que va ser quan es va edificar el 1929: Una línia blanca en el paisatge“, tal i com afirma el comunicat d’Estudio Lamela.

La reforma

La reforma de l’Hotel Formentor inclou dos restaurants, diversos bars i cafeteries, així com zones d’esdeveniments, spa, gimnàs i diverses àrees de serveis i intal·lacions. És més, segons Estudio Lamela, també es duran a terme actuacions exteriors al voltant de l’edifici a fi de recuperar el paisatge autòcton i integrar l’entorn mitjançant la remodelació i millora de jardins, terrasses, piscines, pistes esportives…

Tanmateix, però, “el volum de l’edifici existent es conserva, la qual cosa permetrà que la imatge de l’Hotel Formentor es mantendrà inalterada des de la badia de Pollença”, destaca l’arquitecta d’Estudio Lamela i directora del projecte, Elena Dueñas, en un rotatiu de tirada estatal.

La proposta d’Estudio Lamela vol millorar tant l’estètica de l’edifici com l’eficiència energètica, l’aïllament tèrmic i acústic, la recuperació de l’ordre i la presència de la façana original. A la vegada que es treballarà en l’adequada distribució dels espais.

PUBLICITAT