L’ETAPA POLLENCINA DE LA RUTA DE PEDRA EN SEC ES FA UNA MICA MÉS ACCESSIBLE

643
La Secció de Muntanya proposa que aquesta passarel·la que ha de salvar el pas dels excursionistes per la carretera de Lluc, a l'alçada del Pi de Son Grua, dugui el nom de Miquel Llobera Cerdà "Sopera".

Avui dematí s’ha instal·lat una passarel·la de fusta a sobre el torrent de la vall d’en March que permetrà als excursionistes seguir el ruta de pedra en sec sense trepitjar la carretera, i evitant així els perills del cotxes i motos que passen per aquest indret a molta velocitat (tot i estar limitat a 50 km/h). Aquest pont, situat al Pi de Son Grua, forma part d’una serie d’obres que s’està executant el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca per fer més accessible el tram de camí que passa per Son Grua i Can Serra. De fet, a l’alçada de Can Serra, el Consell de Mallorca està arreglant també el tram de camí que havia desaparegut al marge nord del torrent de la Vall d’en March. Aquesta reposició del camí s’està fent amb el sistema de la pedra en sec usant roques de gran tamany, per evitar que una torrentada el pugui tornar a arrossegar.

Rampes de pedra en sec a Can Serra

D’altra banda, també a la zona de Can Serra s’han construït dues rampes fetes també en pedra en sec, que permeten superar un marge. Abans d’aquesta rampa existia una escala de fusta i uns escalons.

El pressupost per construir la passarel·la ha estat de 39.860 euros, mentre que arreglar els marges del camí i fer les rampes ha tingut un cost de 148.946 euros.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, la consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, a sobre del tram de camí que en rehabilitació

Precisament, avui dematí la Consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, han visitat les obres. Segons Manchado, el pont de fusta s’obrirà en poc més d’una setmana, mentre que la resta de les obres estaran acabades les primeres setmanes del més de maig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT