L’ESTIU A POLLENÇA COMENÇARÀ IMPREGNAT DE MÚSICA

107

Demà, dijous 21 de juny, començarà l’estiu i a Pollença, ho farà impregnat de música. Aquesta serà la primera vegada que Pollença celebra el Dia Internacional de la Música amb un divers i interessant recorregut musical per diferents recons del poble.

Pollença serà una festa

A partir de les 18 hores de demà, dijous 21 de juny, Pollença serà una festa i així ho anunciarà una xaranga que farà una cercavila pel poble, passant pels escenaris dispersos pel centre històric.

Cap allà les 18’30 hores, començaran els concerts als escenaris repartits pels Jardins Joan March, plaça Vella, plaça dels Seglars, carrer Jesús, placeta de l’Almoina, al carrer del Temple, a la plaça Major i a la plaça del Mercat, a la plaça de ca les Munnares, i al carrer Cecili Metel cantonada amb via Argentina, així com també al carrer Miquel Bota Totxo.
En aquests indrets hi haurà espai per al pop-rock, per a la música popular, per a la música de cantautor, per a la música clàssica i, fins i tot, per a la bossa nova o el flamenc, entre molts altres estils musicals. És més, els Galactic Swing Cor farà un recorregut per les places Majors, Seglars i Almoina que serà de veure.

PUBLICITAT

Pel que fa als músics participants, hi haurà Ballugall, Bouncy Roors, De Chamba Nanai, Disaster Duo, Jaume Mas, Julie & Pep Toni, Pau Oliver, poli & Manu, The Market Noise, Redón & Bibiloni, Reyes & Ventura, The Hustlers, U Jazz Quartet i Vao Com Tudo, a més de la Xaranga i dels Galactic Swing Cor ja esmentats.

A les 21 hores, pararà la música al carrer i començarà el concert de Sons de Nit amb els grup holandès Bruut!, al Claustre de Sant Domingo.

En acabar el concert, però, la festa amb motiu del Dia Internacional de la Música continuarà a la plaça Major amb l’actuació de Big Yuyu & Víctor Uris. Serà entre les 22’30 i les 24 hores. I és que, a la mitja nit, al Jam Bar cafè, començarà una Jam Session a la qual estan convidats tots els músics que tenguin ganes de sonar.

Més enllà de la música, en el transcurs de la roda de premsa per anunciar aquest esdeveniment, va transcendir que, al carrer Càrritx, hi haurà una fireta de música, en la qual es podran trobar tant instruments com vinils i discos. En aquest sentit, “és probable que hi hagi una sorpresa, però encara no ho poden confirmar amb total seguretat, si bé és altament probable”, va concloure un dels organitzadors de l’Associació de Músics de Pollença, Pol Font.

Bruut!, dóna el sus als Sons de Nit

Els holandesos Bruut!, donaran el sus als Sons de Nit a Pollença, en particular, i a Mallorca, en general. El concert, com s’ha dit, formarà part de les celebracions del Dia Internacional de la Música, demà 21 de juny, a les 21 hores, al Claustre de Sant Domingo.
Al llarg de l’estiu de 2018, Pollença acollirà altres cinc concerts dels Sons de Nit, un cicle que també es fa a altres escenaris de Mallorca. El següent concert serà el 28 de juny, a les 21 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, on actuarà el guitarrista mallorquí Damià Timoner. Els altres quatre concerts de Sons de Nit es faran al Claustre de Sant Domingo de Pollença. Allà actuaran els Jerez Texas (5 de juliol), Hi hats (12 de juliol), Ala.ni (19 de juliol) i Luna (30 d’agost), que tancarà el Cicle a Pollença.

Una celebració amb essència francesa

La celebració del Dia Internacional de la Música a Pollença tendrà essència francesa; o sigui que hi haurà diferents escenaris on faran música amb la idea que el públic faci un recorregut per dins el poble, coincidint amb el solstici d’estiu. De fet, Pollença serà pioner en celebrar la data seguint el model que impulsà França amb motiu del Dia Internacional de la Música. Ara bé, també a Palma i a Inca, es commemorarà l’esdeveniment amb un altre format.

Si voleu saber més informació sobre aquest Dia Internacional de la Música a Pollença podeu seguir DIMPollença a través de les xarxes socials i internet, on van actualitzant la informació a mesura que s’apropa el Festival.

Prèvia

A proposta de l’Associació de Músics de Pollença i amb l’ajuda de l’Ajuntament, que va acollir molt bé el projecte dels músics, arrencarà el Dia Internacional de la Música un 21 de juny que cau en divendres, “dia en què alguns bars ofereixen la Ruta de la Tapa. A més a més, ens va encantar la idea de donar el sus a l’estiu amb una efemèride musical, en un poble tan musical com Pollença”, va dir el regidor de Cultura, Miquel Àngel Sureda.
El recorregut que ha programat l’Associació de Músics de Pollença inclou música de tot tipus i per a tots els públics. Així ho varen posar de manifest tres dels organitzadors, Pep Lluís González, Ferris Codina i Pol Font, en el transcurs d’una roda de premsa en què també hi participaren el batle Miquel Àngel March i el delegat de Cultura, Miquel Àngel Sureda.

Sobre la diada que viurà Pollença demà, 21 de juny, Pol Font va voler aclarir que “hi ha diverses dates dedicades a la música: el 10 d’octubre, el 22 de novembre i el 21 de juny. A nosaltres, que som musicòmans i inquiets, feia temps que ens feia ganes celebrar aquest Dia Internacional de la Música coincidint amb l’arribada del bon temps i a principis d’any vàrem posar fil a l’agulla. Des de l’Ajuntament, la resposta va ser molt positiva”.

Per la seva banda, Ferris Codina va explicar que “la nostra idea és que sigui com un minifestival, que la gent passegi pel poble i trobi música. Hem de pensar que hi haurà fins a 20 actuacions musicals simultànies. De fet, la nostra intenció és impregnar de música el poble”. A més a més, “a Pollença, hi ha bons músics i molta oferta. Per tant a més de promocionar la música, també volem promocionar els músics pollencins”, va concloure Codina.

Els organitzadors volgueren donar les gràcies a tots els col·laboradors com AMP (Associació de Músics de Pollença), Ajuntament de Pollença, Caixa Colonya, Fonart i tots els bars i restaurants que desinteressadament han fet possible aquest festa de la música.

Finalment, Pep Lluís González va apuntar que “molts dels grups que actuaran en aquest Dia Internacional de la Música a Pollença, els hem vist madurar” i va disculpar-se, “perquè no podran participar. En qualsevol cas, els convidam a properes edicions”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT