L’Església del Roser Vell s’obri a les Transparències d’Antònia Borràs

547

L’Església del Roser s’obri a les Transparències de l’artista pollencina Antònia Borràs, una instal·lació que s’inaugurarà el proper divendres 21 de juliol, a les 20 hores.

Aquesta és la primera vegada que Antònia Borràs exposa en una església, un fet que “me condiciona i inspira enormement”, assegura l’artista. En aquest sentit, explica que “quan vaig començar a pensar en l’exposició al Roser Vell, l’espai com a lloc religiós que és, em va reconduir al meu passat pictòric, quan a la dècada dels anys 90, les figures i personatges que apreixien a la meva obra, eren molt sovint éssers alats”.

“Tornar enrere per anar endavant és un dels fascinants camins del procés creatiu”

En aquella època, “els meus personatges se movien dins l’espai, sense cap sentit religió. Alguna vegada sí que tenien sentit mitològic amb la figura d’Ícar. Més que criatures celestials, simplement volaven com a ocells amb ales. No eren àngels”, afegeix Borràs.

Amb el temps, aquells éssers alats de Borràs evolucionaren i deixaren anar les ales completament. A posta per Transparències, Antònia Borràs comenta que “me va venir la idea de recuperar aquells personatges alats pensant que, al Roser Vell, allà sí, podrien tenir un sentit religiós o espiritual, per a qui els hi vulgui donar”. I és que “l’ambient d’una església és sempre molt especial”, assegura Borràs.

PUBLICITAT

Per tot plegat, “m’he plantejat aquesta mostra com una instal·lació que em permet jugar amb l’espai i la llum”, assegura Antònia Borràs.

L’art obre portes

La instal·lació Transparències d’Antònia Borràs es podrà visitar a l’església del Roser Vell fins al 13 d’agost, cada dijous i cada dissabte de 18 a 20 hores, i cada diumenge d’11 a 13 hores. A més a més, amb cita prèvia, també es faran visites. Per això, cal posar-se en contacte amb el 697 225 968.

I és que “un bon motiu per tornar obrir les portes d’un lloc sagrat que roman tancat és l’ART”, afirma Antònia Borràs qui té paraules d’agraïment per al rector de les parròquies de Pollença i el Moll, Mossèn Danilo de Urzeda Pereira, ja que “sense el seu entusiasme i bona voluntat aquesta mostra no seria possible”.

Tothom està convidat a la inauguració d’aquesta exposició de Borràs, en una de les esglésies més acollidores i inspiradores de Pollença. Ben segur que la màgia i els colors que defineixen l’univers pictòric d’Antònia Borràs, s’amararan de l’ambient reservat del petit oratori pollencí.

Des de fa un temps ençà, l’església del Roser Vell obre les portes de manera puntual a exposicions d’art. Per setembre de 2022, la pintora Andrea Schomberg qui va encabir les seves pintures inspirades en la Serra de Tramuntana, mentre que l’agost de 2019, va ser Biel March qui va muntar-hi una instal·lació.

PUBLICITAT