LES TRADICIONS POLLENCINES S’EXPOSEN EN FORMAT CÒMIC A LA MISERICÒRDIA

309
Exposició "Les festes (il·lustrades) de Mallorca".

Les tradicions pollencines s’exposen en format còmic a l’exposició “Les festes (il·lustrades) de Mallorca” que s’ha inaugurat avui, divendres 15 d’octubre, a les 10’30 hores, a la Sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma.

Aquesta exposició forma part d’un projecte expositiu del Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca que pren com a punt de partida el saber popular i l’antropologia de Mallorca. La festa com a part del folklore és el cos expressiu de la cultura compartida. Com a manifestació cultural d’identitat és un component natural i necessari en qualsevol grup social, i s’utilitza a la societat per a diferenciar-se. La mostra exposa aquests trets comuns de Mallorca, que expressa la seva identitat compartida a través de les festes. S’hi inclouen, per una banda, les activitats culturals i festives tradicionals, l’origen de les quals, de vegades es perd en el temps i, per l’altra, les noves expressions populars d’origen recent que mostren l’afany de renovació “i de festa” dels pobles mallorquins.

L’objectiu de “Les festes (il·lustrades) de Mallorca” és investigar, reinterpretar i exhibir una part del patrimoni folklòric festiu de Mallorca. De fet, la intenció de la mostra és documentar-lo, donar-lo a conèixer, bussejar en els seus orígens, les llegendes, els personatges… i crear noves perspectives a través d’historietes i il·lustracions. De fet, l’exposició conta historietes realitzades expressament, així com d’elements físics reals presents en algunes de les festes més populars.

Les Àguiles i Sant Joan Pelós, els Cossiers, la Sibil·la, l’Estendard de Palma, les Valentes Dones de Sóller… són algunes de les festes que inclou l’exposició.

PUBLICITAT

Les interpretacions de tots aquests temes són obra de dibuixants i il·lustradors del Clúster de Còmic de Mallorca: Bartolomé Seguí, Ata, Canizales, Enriqueta Llorca, Álex Fito, Jaume Balaguer, Eva Barceló, Margalida Vinyes, Gonzalo Aeneas, Toni Galmés, Linhart, Nivola Uyà i comptarà amb assessorament d’antropòlegs i historiadors locals.

L’exposició “Les festes (il·lustrades) de Mallorca” es pot visitar a la Sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma fins al 13 de novembre de 2021. L’horari és de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. L’entrada és gratuïta.

PUBLICITAT