LES FRUITES QUOTIDIANES AMB MAJOR CONTINGUT D’AIGUA

245
Les fruites amb més aigua suposen una font d'hidratació rica i nutritiva.

Consumer/eroski.com / AMIC – Tot Sant Cugat

A l’estiu, quan més estreny la calor, les fruites amb major contingut en aigua estan en el seu millor moment, i resulten indispensables en una dieta sana. A continuació, llistem les cinc fruites amb més quantitat d’aigua.

Síndria. Amb un 94,6% d’aigua, dues bones tallades de síndria supleixen a un got d’aigua. És antioxidant, i és idònia per a calmar la set.

Meló. Amb gairebé un 92,4% d’aigua, és baix en calories i és ric en beta carotè, que ajuda a reduir el risc de malalties cardiovasculars, degeneratives i a prevenir el càncer. També és ric en provitamina A i vitamina C, i potassi.

PUBLICITAT

Maduixa. El seu component més abundant, després de l’aigua (el 89,6%), són els hidrats de carboni (fructosa, glucosa i xilitol). Destaca la seva aportació de fibra, i són molt bona font de vitamina C i àcid cítric.

Aranja. El 86,1% d’una aranja és aigua, i destaca pel seu contingut en vitamina C i en àcid fòlic. A més, té efectes antioxidants. Cal tenir precaució amb la ingesta d’alguns medicaments i convé consultar amb el metge.

Cirera. La cirera és rica en hidrats de carboni, sobretot fructosa, i, a més d’aigua (83,7%), aporta quantitats significatives de fibra, i aporta bones quantitats de flavonoides, un antioxidant.

Vegetals rics en aigua. Hi ha altres aliments d’origen vegetal que també són molt rics en aigua. Entre ells, destaquen el cogombre, les verdures de fulla verda o el tomàquet.

PUBLICITAT