LES FOTOGRAFIES DEL CERTAMEN SERRA DE TRAMUNTANA S’EXPOSEN AL PASSEIG SAGRERA DE PALMA

227
Llogaret de sa Calobra de Sebastià Bota Ferragut, fotografia guanyadora del Certamen Serra de Tramuntana.

Les fotografies premiades al III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial sobre les Rutes Culturals, s’exposen al passeig Sagrera de Palma.

En total, es mostren les 12 instantànies premiades que estan inspirades en els valors que reconeix la Unesco als 21 municipis de Mallorca. Entre aquestes fotografies, hi ha la instantània del pollencí Sebastià Bota Ferragut, guanyador de la categoria “Els portals de la Serra – Pobles i llogarets”.

​​​​​​Convocada pel Consell de Mallorca, l’edició d’enguany està inspirada en el projecte del Consorci Serra de Tramunta d’itineraris a cadascun dels vint municipis de la Serra, on són presents els valors que fonamentaren la Declaració Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

En aquesta edició, el jurat, format per especialistes en fotografia i en el patrimoni mundial de la Serra, va haver de triar entre més de 450 instantànies.

PUBLICITAT

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías va lliurar el premi a Marc Marco Ripoll, qui amb quatre guardons va ser qui més en va acumular. Garcías va donar l’enhorabona al fotògraf i també va explicar que, per mor de la situació epidemiològica, no es va poder convidar a la resta de premiats, als quals també ha volgut felicitar, així com als centenars de participants.

La consellera va remarcar el compromís del Consell amb la Serra de Tramuntana i amb les polítiques de paisatge, que “tenen un component didàctic molt important”. En aquest sentit, Garcías va assegurar que les fotografies són unes eines de gran utilitat per donar conèixer un territori i també per preservar-ho. “Tothom que ha visitat aquesta zona que és patrimoni mundial de la Humanitat sap de la bellesa d’aquests indrets. Més enllà del seu valor estètic inqüestionable, també és important per tot el que ens aporta anímicament i el que els ens explica de la nostra història i de la nostra identitat”, va dir.


El Certamen fotogràfic ha estat organitzar pel Consorci amb l’assessoria tècnica de l’Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears, AFONIB. El jurat ha estat format per Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge del Consell de Mallorca, pels fotògrafs Maria Josep Aguiló i Toni Garau i el periodista i guia cultural Joan Carles Palos. La dotació de premis en el III Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana ascendeix a 5.800 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT