LES FOTOGRAFIES DEL CERTAMEN SERRA DE TRAMUNTANA ES MOSTREN A POLLENÇA

144

Les dotze fotografies premiades al IV Certamen de fotografia Serra de Tramuntana, entre les quals n’hi ha diverses del pollencí Sebastià Bota Ferragut, es mostren al carrer Pere Josep Cànaves, de Pollença.

Amb el títol, “10 anys serra de Tramuntana. Ahir i Avui”, la mostra fa referència a la celebració del desè aniversari de la distinció Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

En aquesta edició les imatges han posat la mirada tant en els elements de la Serra que s’han mantingut immutables amb el pas del temps com en aquells que han evolucionat i l’han fet mereixedora de la inscripció com a Paisatge cultural de la Unesco.

Les dotze instantànies premiades varen començar el recorregut el passat 7 de gener a Puigpunyent i, des d’aleshores ençà, van voltant per altres municipis de la Tramuntana. A la inauguració de Puigpunyent, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va assenyalar que «aquest concurs ens ajuda a difondre els valors de la Serra com a paisatge cultural que hem de seguir mantenint vius» per a garantir el futur de la Serra, un espai que va definir com a “de tots i tots fem Serra».

PUBLICITAT

Enguany hi havia quatre categories dotades de tres premis cada una: 800 € per al guanyador/a, i dos premis d’honor dotats de 400 € i 200 € respectivament. A més, i seguint la iniciativa del III Certamen de fotografia, hi havia un certamen virtual a través de les xarxes socials del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, per votar la millor fotografia de les elegides pel jurat amb un premi de 100 €. La quantia total de premis ascendí a 5.700 euros. Els premiats foren aquests.

Com a la resta d’edicions el certamen va comptar amb la col·laboració de l’associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears (AFONIB) que s’encarreguen de l’assessorament tècnic a les fotografies i que també varen formar part del jurat, junt amb el director insular de Territori, Miquel Vadell, i el periodista i guia cultural, Joan Carles Palos.

En total varen participar en aquest certamen 333 fotografies, una mostra de la consolidació i l’interès que genera aquest concurs.

Aquesta exposició forma part de l’agenda d’actes organitzada pel Consell de Mallorca, en la qual estan implicats els departaments de la institució amb motiu de la celebració del desè aniversari amb activitats en els diferents municipis, per ampliar i diversificar l’oferta cultural. Com per exemple les visites emblemàtiques, les rutes culturals guiades i el tast a la Serra.

PUBLICITAT