LES FESTES DE SANT JOAN ES TRADUEIXEN EN SIS NOUS POSITIUS PER CORONAVIRUS

507

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, ha informat que, ahir, registraren sis nous contagis de coronavirus i es va donar una alta. Junt amb els quatre positius que hi havia, ara mateix al Centre de Salut fan el seguiment de 9 persones amb infecció per SARS-CoV-2.

La mateixa Doctora Valero ha explicat que els nous contagiats no tenen relació entre ells, però sí que “alguns vénen de les festes de Sant Joan a Ciutadella”.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat d’11 casos d’infecció de SARS-CoV-2 per cada 10.000 habitants, mentre que la incidència a 14 dies era de 18 casos per cada 10.000 habitants.

PUBLICITAT

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

Obrin la vacunació als majors de 16 anys

Coincidint amb l’augment de casos de covid-19 a les illes Balears, ahir, aBITCITA va obrir cites de vacunació per als majors de 16 anys.

La directora d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Eugenia Carandell, comentava que “l’augment de la incidència acumulada, referent als contagis de covid-19, no s’ha produït a totes les franges d’edat de la població, bàsicament ha augmentat a les franges d’edat que no han rebut cap dosi de la vacuna”. A més a més, anunciava que és previsible que continuï creixent.

Vacunació per a persones desplaçades per motius laborals o familiars

Salut ha habilitat un dispositiu per facilitar la vaccinació d’aquelles persones que es desplacin un mínim de tres mesos a les Illes Balears per motius laborals o familiars, i que siguin ciutadans residents a altres comunitats autònomes o dels països de la Unió Europea. Aquestes persones podran sol·licitar que se’ls administri la pauta completa o la segona dosi (en cas que ja hagin rebut la primera al seu lloc d’origen). El Servei de Salut ha habilitat al web un espai d’informació i atenció a l’usuari desplaçat: https://www.ibsalut.es/es/vacuna-desplazados. 

El primer pas per accedir a la vaccinació és registrar-se en el sistema sanitari autonòmic de les Illes Balears i signar una declaració jurada de veracitat de les dades que s’aporten. Les persones hauran d’adreçar-se al centre de salut més proper al seu allotjament i presentar el DNI o passaport, la targeta sanitària del seu lloc d’origen i el domicili temporal a les Illes Balears.

  • En el cas que el desplaçament sigui per motius laborals, haurà de facilitar també dades de l’empresa per a la qual treballa, l’activitat que desenvolupa i la data d’inici i fi del desplaçament.
  • En el cas que el desplaçament sigui per motius familiars, aquests han d’estar justificats: o bé residir temporalment a les Illes Balears per reagrupació familiar (a conseqüència del desplaçament d’un membre de la unitat familiar per motius laborals) o bé assistir i tenir cura de persones majors, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables. En ambdós casos, hauran de facilitar el seu domicili temporal i la data d’inici i fi del desplaçament.

El segon pas dependrà de si es tracta d’una primera o d’una segona dosis. Un cop formalitzada la tramitació del registre del desplaçat al centre de salut, passat un termini de 48-72 hores, ja es podrà demanar cita per a la vaccinació dins el web del servei de salut.

  • Si es tracta d’una primera dosi, es podrà accedir per mitjà del sistema d’autocitació de BITCITA.
  • Si es tracta d’una segona dosi, dins el web s’habilitarà un formulari específic, i se citarà la persona via correu electrònic o SMS

Els mesos vinents, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears preveu un important increment del nombre de treballadors nacionals desplaçats des d’altres regions o de la resta de països de la Unió Europea.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT